Jaká to smůla pro Seppa Wieganda: Na obzoru se rýsovalo pódiové umístění ve španělské rally, které se ale těsně před koncem pro technický problém rozplynulo. Ve 13té z 15 rychlostních zkoušek musel německý pilot odstoupit z průběžné druhé pozice kategorie

ŠKODA Fabia S2000

Sepp Wiegand jel s vozem ŠKODA Fabia Super 2000 ve španělské rally směr pódium. Před závěrečnou nedělní etapou byl společně se svým spolujezdcem Frankem Christianem druhý v hodnocení WRC-2. Poslední den se přitom jede převážně na Seppově oblíbeném šotolinovém povrchu.

„Dobrý, přesto těžký den. Druhý v hodnocení WRC-2: Asfaltový trénink s jezdcem WTCC Pepem Oriolou se vyplácí. A dobře jsme viděli, jak důležité je mít v této spleti zatáček precizní rozpis“, komentuje Wiegand svůj šestý letošní start ve WRC-2. Vrcholem bylo prozatím vítězství v poslední rychlostní zkoušce v ulicích Salou, která byla obklopena tisícovkami fanoušků.

K průběžnému druhému místu pomohlo Wiegandovi i vypadnutí Brita Elfyna Evanse. První místo držel  Robert Kubica. Před závěrečným dnem Sepp říká: Moc se těším na svou oblíbenou šotolinu. Na trati je však mnoho kamenů a tím roste nebezpečí, že poškodíme vůz. Chceme bezpečně dojet na pódiovém umístění“.

ŠKODA Motorsport

Ve 13té z 15 rychlostních zkoušek musel německý pilot odstoupit z průběžné druhé pozice kategorie WRC-2 a S. Wiegand řekl „Je to samozřejmě smolné. Byli jsme na tom dobře a jízdu jsme si vskutku užívali. Dokázali jsme, že umíme být konkurenceschopní jak na asfaltu, tak i na šotolině“. Společně s Frankem Christianem přitom úspěšně drželi v nedělní finálové šotolinové sekci druhou pozici.

Wiegand byl dnes v dopolední části rychlostních zkoušek Gandesa, Peselis a Terra Alta rychlejší než bývalý pilot Formule 1 Robert Kubica, který si vítězstvím ve Španělsku zajistil předčasně celkový titul WRC-2. ŠKODA Motorsport mu k titulu srdečně gratuluje. Další velká gratulace míří týmu Volkswagenu k zisku titulu mistrů světa v hodnocení výrobců WRC.