Firma Abrex přišla před vánoci na trh s kultovním modelem českého kupátka Škoda 110 R. V obchodech naleznete model v měřítku 1:43 a vybrat si můžete z osmi barev.

Kultovní Erko

Vůz navrhli a do výroby prosadili zaměstnanci pobočného závodu v Kvasinách, který se po spojení s mladoboleslavskou Škodou zabýval výrobou menší série užitkových a sportovních vozů včetně oblíbeného kabrioletu Felicia. V listopadu 1967 byla koncepce nového kupé vedením automobilky schválena a první prototyp byl postaven 31.3.1968. Veřejnosti byl vůz představen na brněnském autosalonu 5.-14.9.1970.

Karoserie kupé se splývavou zádí měla uspořádání sedadel 2+2. Jako pravé kupé měla Škoda 110 R dveře bez rámů oken a aerodynamičtější sklon čelního okna. Proti sedanu Š 110 mělo „eRko“ zvýšen výkon z 53 na 62 k. Jeho výroba běžela od konce roku 1970 a skončila v roce 1980 s počtem 56.902 vyrobených kusů.

ŠKODA 110R Coupe (1978)

Po modelech Š 1000 MB, Š 110 L a Š 120 L je Erko již čtvrtým zadohrabem vozů s okřídleným šípem ve znaku. Firma Abrex si pro svůj model v měřítku 1:43 vybrala modernizaci z roku 1978, kdy kupátko dostalo seriově montovaný černý spoiler pod přední maskou. Kola zdobí poklice ELKO „Sprint“ z eloxovaného hliníkového plechu, které se montovaly od konce roku 1974 a dávaly vozu sportovnější charakter.

SKODAHOME.cz známkuje

Dnešní známkování jak ve škole je asi nejsložitější, které tým SKODAHOME.cz prováděl. Většina výrobců, nejen modelů aut se snaží své výrobky stále zdokonalovat a zkvalitňovat při snaze nezdražovat. Ale problémy s čínskými dodavateli se začínají promítat jak do kvality, tak do ceny.

Na první pohled dostává zákazník úžasný model kultovního kupátka, na které milovníci značky ŠKODA dlouho čekali. Po vyndání z krabičky nás na první pohled překvapily nezačištěné nárazníky, mřížka zadního čela, nebo nestejnoměrné stříbrné rámečky kolem oken. Model by si zasloužil i jemnější doplňky jakými jsou stěrače či zpětné zrcátko. Po zvážení dáváme modelu za dvě a doufáme, že příští model od Abrexu opět pozvedne kvalitu nahoru.

Velká fotogalerie ŠKODA 110R Coupe – Abrex 1:43