Přemýšleli jste již o tom, v čem budete jezdit v letošním roce? Porovnali jsme pro vás lehce ojeté vozy ŠKODA Rapid a ŠKODA Octavia II v cenové relaci do 250.000 Kč, které nabízí Mototechna.

Mototechna

V Mototechně již kupovali naši otcové a dědové nová auta. Nyní v ní seženete lehce ojeté vozy, které jsou hned ke koupi. Vybrali jsme dva přibližně stejně velké vozy Škoda, a přinášíme vám jejich porovnání. Naším tématem není určit, který je lepší, ale spíše upozornit na jejich klady a zápory.

ŠKODA Octavia druhé generace

Druhá generace liftbacku se představila v roce 2004 na autosalonu v Ženevě. Oproti první generaci se vůz snaží konkurovat i vozům střední třídy, lišící se motorizací, modernější technikou i o něco robustnější karosérií.

Design nové generace, především pak přední partie, vychází ze stylu generace první. K tomuto stylu neodmyslitelně patří mohutná přední maska chladiče, ta ale získala lichoběžníkový tvar. Nárazník více splývá s karoserií. Do vnějších zpětných zrcátek byly integrovány blikače. Přední a zadní boční skla vozu dělí široké B-sloupky. Zadní světlomety přesahují hrany zádi a zasahují do boků.

Délka vozu je 4572 mm, šířka 1769 mm a výška 1462 mm, rozvor se zvýšil na 2578 mm. Zavazadlový prostor má objem 560 l a se sklopenými zadními sedadly je to dokonce 1350 l.

ŠKODA Rapid

Nová kompaktní limuzína ŠKODA se představila v roce 2012. Současně doplňuje aktuální paletu značky mezi modely ŠKODA Fabia a ŠKODA Octavia. ŠKODA Rapid je novou třídou značky ŠKODA, a v každém ohledu nastavuje nová měřítka v segmentu kompaktních limuzín.

Rapid upoutá svým jednoduchým a z našeho pohledu nadčasovým designem. Čisté a jednoduché linie ukazují, jakým směrem se nyní ubírají i další modely s okřídleným šípem ve znaku. Hlavním znakem je ostrá “Tornádo” linie, která jasně odděluje světlo a stín.

Délka vozu je 4483 mm, šířka 1706 mm a výška 1461 mm, rozvor se zvýšil na 2602 mm. Zavazadlový prostor má objem 550 l a se sklopenými zadními sedadly je to dokonce 1490 l.

SKODAHOME.cz hledá klady/zápory

Mototechna nám zapůjčila oba vozy ve stejné cenové relaci do 250.000 Kč a se stejnou motorizací 1,2 TSI 77 kW. U obou je stejný objem zavazadlového prostoru Octavia II – 560 a Rapid – 550 litrů.

Škoda Octavia: prověřená konstrukce a vysoká spolehlivost vozu – design, který nikoho neurazí – oblíbenost u zákazníků ojetin.

Škoda Rapid: nová konstrukce s nadčasovým designem – větší obsah zavazadlového prostoru po sklopení sedaček o 140 litrů – vyšší výbava již u základní verze.