ŠKODA důsledně pokračuje ve své modelové ofenzívě. Na autosalonu v Ženevě oslaví nová ŠKODA Octavia Scout svou světovou premiéru. Robustní univerzální vůz nadchne výrazným offroadovým vzhledem, inovativním řešením pohonu všech kol, skvělými jízdními vlast

ŠKODA Octavia Scout

„Nová ŠKODA Octavia Scout je všestranně zdatným autem, jméno Scout totiž nedostává žádný model značky ŠKODA jen tak,“ říká člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast technického vývoje Dr. Frank Welsch. „Náš nový model je skautem v pravém smyslu slova. Nabízí jedinečnou kombinaci výrazného offroadového vzhledu, skvělých jízdních vlastností, pohonu všech kol, množství místa uvnitř a moderních technologií, aplikovaných v oblasti bezpečnosti a komfortu vozidla i v oblasti konstrukce motorů. Nová Octavia Scout stanovuje v segmentu crossoverů nová měřítka,“ dodává Welsch.

Světová premiéra na autosalonu v Ženevě

Nová ŠKODA Octavia Scout, která vychází z modelu Octavia Combi, nadchne výrazným vzhledem, typickým pro modely Scout. Vpředu a vzadu má vůz mohutné, černým plastem chráněné nárazníky se stříbrnými prvky ve stylu terénních vozů. V přídi je široký otvor přivádějící vzduch do motorového prostoru a ostře řezané mlhové světlomety. Prahy a lemy blatníků chrání černé plastové kryty, podobně jsou černými ochrannými lištami chráněny také boky dveří. Světlá výška je oproti běžnému modelu Octavia zvětšena o 33 milimetrů. Součástí sériové výbavy jsou atraktivní sedmnáctipalcová kola z lehkých slitin. V interiéru je kůží potažený multifunkční tříramenný volant a atraktivní prvky v designu Scout.

Zvětšení maximální přípustné hmotnosti přívěsu

Nové technické prvky a nejmodernější řešení pohonu všech kol, využívající mezinápravové spojky Haldex páté generace, dělají z nové generace nejlepší model Octavia Scout všech dob. Maximální přípustná hmotnost přívěsu vzrostla o 25 procent na dvě tuny. Podstatně byly také zlepšeny rozjezdové vlastnosti a stoupavost vozidla. Díky zvětšení nájezdových úhlů zvládá ŠKODA Octavia Scout náročnější terén. V nabídce jsou dva vznětové motory a jeden motor zážehový. Tyto agregáty jsou v porovnání s předchozí generací v průměru o 20 procent úspornější.

Simply Clever

ŠKODA Octavia Scout navíc nabízí všechny přednosti nové generace řady ŠKODA Octavia, jednoduše ‚kus auta navíc‘. Patří k nim vynikající nabídka prostoru, maximální funkčnost, praktické ‚Simply Clever‘ detaily, nejmodernější bezpečnostní a komfortní technika a vynikající poměr ceny a užitné hodnoty.