Kompletně přepracovaná ŠKODA Yeti sjíždí z linky v ruském Nižním Novgorodu. Poprvé je kompaktní SUV ŠKODA Yeti k dostání ve dvou variantách: jako elegantní ŠKODA Yeti do města a jako dobrodružně laděná ŠKODA Yeti Outdoor do terénu. Výroba probíhá v partne

ŠKODA Yeti v ruském Nižním Novgorodu

„Zahájení výroby nového provedení modelu ŠKODA Yeti je významným milníkem našeho rozvoje v Rusku,“ říká Miroslav Kroupa, Regionální ředitel ŠKODA AUTO pro Rusko a SNS. „Jako třetí nejsilnější trh na světě a druhý největší v Evropě je ruský trh důležitým pilířem Růstové strategie ŠKODA. Kompaktní SUV mají v Rusku velký význam. S první nabídkou dvou atraktivních variant máme v tomto segmentu skvělou pozici. S novým provedením modelu Yeti a naší novou a atraktivní modelovou paletou chceme v Rusku dále zvyšovat prodeje,“ dodává Kroupa.

‚Simply Clever’

Kompletně přepracovaná ŠKODA Yeti v sobě nese výrazné designové a technické novinky. V obou variantách nabízí vůz skvělé jízdní vlastnosti na silnici i v terénu. Výrazný je nový design značky ŠKODA s mohutnou přídí, přepracovanou zádí a rozšířenou nabídkou kol. Interiér zaujme novými trojramennými volanty, novými látkami a vzory potahů sedaček a novými dekoračními lištami na palubní desce. Vůz navíc přichází i s řadou technických inovací, volitelně i s parkovací kamerou. K tomu je nutno přičíst i řadu ‚Simply Clever’ řešení a atraktivní kombinace motorů a převodovek.

Volkswagen Group Rus a GAZ Group

Výroba modelu Yeti v Nižním Novgorodu zahrnuje plnou produkci vozu v režimu CKD (Completely Knocked Down) – tedy včetně provozů svařovny, lakovny a montáže. ŠKODA Yeti byla v listopadu 2012 prvním modelem značky ŠKODA, který v tomto režimu v Nižním Novgorodu začala ŠKODA vyrábět ve spolupráci s Volkswagen Group Rus a GAZ Group. Od poloviny roku 2013 zde v režimu CKD sjíždí z linky také nové ŠKODA Octavia. Do lokální výroby investovali partneři v závodě i v provozech lokálních dodavatelů zhruba 300 milionů euro do nových zařízení a rozsáhlé modernizace. Pro výrobní personál bylo také otevřeno tréninkové centrum.

ŠKODA VisionC

V rámci Růstové strategie chce ŠKODA zvýšit své celosvětové prodeje na minimálně 1,5 milionu vozů ročně. Největší modelová ofenzíva ve 119leté historii podniku běží na plné obrátky. Jen v uplynulém roce představila ŠKODA osm nových nebo zcela přepracovaných modelů. V roce 2014 vstupuje produktová a designová ofenzíva do další fáze. Vzestup značky podtrhuje spektakulární designová studie „ŠKODA VisionC“, která počátkem března oslaví svou světovou premiéru na autosalonu v Ženevě.

S pokračováním modelové ofenzívy chce ŠKODA nadále růst i v Rusku. Vedle závodu v Nižním Novgorodu běží v Rusku výroba vozů české značky také v závodě Volkswagen v Kaluze. Tam se v současné době vyrábí model ŠKODA Fabia, od jara roku 2014 bude v Kaluze navíc zahájena také výroba modelu ŠKODA Rapid. V roce 2013 dodala automobilka ruským zákazníkům 87 500 vozů, z toho 13 600 vozů modelu ŠKODA Yeti. Kompaktní SUV je tak po modelech Octavia a Fabia třetím nejsilnějším modelem značky ŠKODA v Rusku.