Studenti technických oborů by po ukončení studia nejraději pracovali ve společnosti ŠKODA AUTO, kterou vnímají jako ideálního zaměstnavatele. Vyplývá to z průzkumu společnosti Universum, kterého se zúčastnilo víc než deset tisíc studentů z 60 českých vyso

ŠKODA AUTO

Skvělý výsledek v rámci nejnovější ankety je dalším důkazem vysoké atraktivity společnosti ŠKODA AUTO jako zaměstnavatele. „Značka ŠKODA se v atraktivitě nejen pro mladé talenty posouvá stále výše. Jsem velmi rád, že jsme se dostali v rámci ankety Universum na první příčku v hlasování studentů technických škol. ŠKODA AUTO nabízí absolventům a dalším uchazečům o zaměstnání nadstandardní možnosti globální firmy. V tomto je v našem regionu skutečně ojedinělá. Velmi si vážíme důvěry, kterou v nás hlasující vložili,“ říká Bohdan Wojnar, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast HR management.

Pozitivní ocenění od studentů a atraktivita značky ŠKODA má své důvody. Jakožto úspěšná a na mezinárodním poli aktivní společnost nabízí ŠKODA AUTO svým zaměstnancům stabilní profesní a ekonomickou perspektivu, široké pracovní a kariérní možnosti v tuzemsku i v zahraničí a možnosti dalšího vzdělávání. K tomu je možno přičíst i nadprůměrné finanční ohodnocení a řadu výhod připravených společně s Odbory KOVO MB, jako například důchodové připojištění, příspěvky na dovolenou, půjčky na bydlení, lázeňské pobyty, zvýhodněné mobilní tarify a leasing nových vozů za atraktivních podmínek.

ŠKODA AUTO se mnoha způsoby snaží o získávání mladých talentů, zejména těch s technickým vzděláním. Zásadní je pro společnost také znalost cizích jazyků, chuť se dále vzdělávat a mobilita uchazečů o zaměstnání. Automobilka se aktivně účastní vysokoškolských veletrhů a dlouhodobě spolupracuje s partnerskými vysokými školami v tuzemsku i v zahraničí, podporuje studentské organizace a pořádá přednášky a semináře na vybraná témata.

Automobilka aktuálně zaměstnává v České republice zhruba 25 000 lidí. Studentům technických a ekonomických oborů nabízí propracovaný systém spolupráce již v průběhu studia. Zájemci mají možnost využít nabídek odborné praxe či ve spolupráci s odborníky získat téma a podnětné rady pro svoji závěrečnou práci. V loňském roce této nabídky využilo téměř tisíc českých i zahraničních studentů.

Pro absolventy pak ŠKODA AUTO nabízí jednoletý Trainee program nebo možnost přímého nástupu v rámci celé firmy. Trainee program funguje ve ŠKODA AUTO již od roku 1993. Jedná se o jednoletý adaptační a rozvojový program pro absolventy vysokých škol magisterského stupně studia, jehož cílem je získání talentů s odborným, případně manažerským potenciálem a jejich rozvoj a adaptace na firemní kulturu v závislosti na potřebách společnosti. Nadprůměrnou mzdu, ale i řadu dalších benefitů, získávají jak nově přijatí absolventi, tak i účastníci Trainee programu. Navíc, při velmi dobrých výkonech, mají již po třech měsících možnost získat i další osobní finanční ohodnocení. Trainee program startuje dvakrát do roka – vždy k začátku dubna a září v návaznosti na standardní termíny ukončení studia vysokoškoláků.

 

Informace o nabídce volných pracovních míst mohou zájemci získat přímo i na oficiálních
kariérních stránkách: http://www.zivotniprilezitost.cz nebo také na Facebooku ŠKODA AUTO – životní příležitost.