Na vůz ŠKODA Roomster se lze i po mnoha tisících kilometrech spolehnout. Dokládají to výsledky aktuálního hodnocení stavu ojetých vozů DEKRA pro rok 2014. Univerzální automobil značky ŠKODA zvítězil ve třídě malých MPV s nejnižším počtem závad ze všech ko

ŠKODA Roomster

Vítězství modelu ŠKODA Roomster v segmentu „malých MPV“ vychází z reálných výsledků technických kontrol německé odborné organizace DEKRA. Pro sestavení každoročně vydávané zprávy DEKRA vyhodnocuje výsledky 15 milionů technických prohlídek z období posledních dvou let. Organizace přitom vyfiltruje informace o závadách, které jsou pro hodnocení ojetých vozů relevantní, a vytvoří z nich index závad DEKRA DMI.

Malé MPV

Hodnotí se vozy z devíti různých segmentů, od malých vozů až po lehké užitkové vozy. V letošním roce byla nově zavedena kategorie „malá MPV“, ve které ŠKODA Roomster s přehledem zvítězila.

ŠKODA AUTO Česká republika

„Tento úspěch potvrzuje, že Roomster i po tisících ujetých kilometrech přesvědčuje typickými přednostmi vozů značky ŠKODA. Nabízí vynikající poměr ceny a užitné hodnoty a profituje ze známé vysoké kvality vozů této značky,“ říká Luboš Vlček, šéf prodejní organizace ŠKODA AUTO Česká republika. „V podobě modelu Roomster nabízíme zákazníkům mimořádně spolehlivý, všestranný a prostorný vůz, který obohacuje jejich každodenní život.“

DEKRA

Ve zprávě o stavu ojetých vozů DEKRA se ŠKODA Roomster v kategorii „malých MPV“ umístila na prvním místě hned dvakrát. Praktický pětidveřový automobil se osvědčil v hodnocení vozů do 50 000 ujetých kilometrů, ale bodoval i v kategorii od 50 001 do 100 000 kilometrů jako vůz s nejnižším počtem relevantních závad. Již dříve byl přitom Roomster v Německu oceněn jako vůz s nejvyšší zůstatkovou hodnotou v kategorii minivanů v anketě pořádané magazínem Focus online a organizací bähr&fess forecasts. Dle jejich hodnocení je Roomster ve své kategorii vozem s nejnižší ztrátou hodnoty, posuzována byla verze 1,2 TSI Active.