Moderní, výkonný motor potřebuje kvalitní olej a pro majitele těchto vozů je nabízí firma PARAMO. Vyrábí kvalitní oleje řady MOGUL PROFESSIONAL a MOGUL EXTREME, které splňují veškeré normy pro moderní automobil.

Výměna oleje

Nové automobily jsou stále složitější, ale také náročnější na údržbu. Sami výrobci doporučují na autě již nekutit, ale využít služeb autorizovaného servisu. Vybrat správný olej vám pomůže MAZACÍ PLÁN na webových stránkách eshop.paramo.cz,  kde naleznete mnoho typů kvalitních olejů z řad,  MOGUL  PROFESSIONAL a MOGUL EXTREME.

Některé servisy provádějí výměny na počkání. Po přejímce vůz míří přímo na dílnu, kde technik předá mechanikovi včetně oleje i filtr, který je nedílnou součástí výměny. I ten musí odpovídat vašemu motoru. Následuje vypuštění oleje nebo v moderních servisech používají odsávání přímo do nádoby, ve které se pak olej odborně likviduje. 

Po vypuštění (odsátí) starého oleje vymontuje mechanik starý filtr a nahradí novým. Nyní přichází na řadu nalití nového oleje. SKODAHOME.cz doporučuje do moderních českých vozů ŠKODA použít i český olej značky MOGUL. Pokud Váš servis nemá tento olej v nabídce, není problém si ho předem zakoupit např. v síti benzínových stanic BENZINA.

Posledním krokem na vašem voze je přenastavení – vynulování paměti o výměně oleje a zapsání úkonu do servisní knížky, která je důležitým prvkem při následném prodeji automobilu.  Neméně důležitou výhodou autorizovaného servisu je odborná likvidace oleje, při které se hledí i na životní prostředí.  Použitý olej neskončí někde v kanalizaci, ale je ekologicky zlikvidován.

MOGUL EXTREME

Stejnou rychlostí jakou se vyvíjejí nové vozy, musejí se i vyvíjet nové, kvalitnější oleje. Mezi ně patří i řada olejů MOGUL EXTREME.  Syntetické motorové oleje Mogul s přehledem splňují požadavky nejmodernějších motorů. 

MOGUL  PROFESSIONAL

V autorizovaných servisech můžete také využít prémiovou řadu MOGUL  PROFESSIONAL.  Ta již názvem naznačuje profesionální péči o váš motor, zaměřenou hlavně na maximální výkon a životní prostředí.

Závěrem se ještě ohlédneme do historie a použijeme slogan našich dědečků „MOGUL, olej zkušených jezdců, olej vítězů“ a vítězem je každý, kdo se řádně stará o svůj vůz. Značku MOGUL používali i naši otcové a nyní patří již 90 let k nejprodávanějším olejům v České republice.

Poděkování patří AUTO ELSO, s.r.o., Praha 9 Čakovice, kteří nám umožnily nafotit výměnu oleje.