Hlavním partnerem pořadatelů Oldtimer Bohemia Rally 2014 je mladoboleslavská automobilka ŠKODA AUTO, což je velmi důležité pro spolehlivé zabezpečení všech úkolů a požadavků vyplývajících z nároků FIVA pro akce nejprestižnější mezinárodní kategorie Intern

ŠKODA 1000 MBG

Pořadatelem Oldtimer Bohemia Rally 2014 je Klub historických vozidel Mladá Boleslav společně s městem Mladá Boleslav. Poprvé v historii této soutěže bude na startu zástupce ŠKODAMOTOR Veterán Klubu, a ve spolupáci se SKODAHOME.cz vyšle do Mladé Boleslavi vůz ŠKODA 1000 MBG z roku 1967.

„Můžu potvrdit, že akci máme finančně zabezpečenou,“ prohlásil Mgr. Josef Macoun už v polovině března, čili více než dva měsíce před startem Oldtimer Bohemia Rally 2014. Rozhodujícím momentem pro toto prohlášení byla dohoda s místní automobilkou ŠKODA AUTO, která potvrdila zájem o spolupráci. To je bezesporu důležitá informace, neboť veřejnost si automobilový sport spojuje s městem Mladá Boleslav i s firmou ŠKODA AUTO zcela automaticky.

 

Oldtimer Bohemia Rally 2014

V průběhu dne 5.6.2014 projdou vozidla technickou a administrativní přejímkou. Odpoledne bude provedeno oficiální zahájení Oldtimer Bohemia Rally 2014 – FIVA Int. v areálu Vzdělávacího Centra Škoda Auto Na Karmeli v Mladé Boleslavi. Odpoledne pak posádky odstartují do 1. etapy na nově upraveném Staroměstském náměstí. Etapa povede historickými místy Mladé Boleslavi a okolí. Start i cíl jsou v Mladé Boleslavi.

Start druhého dne proběhne v Mladé Boleslavi z nově upraveného Staroměstského náměstí a trať povede Českým rájem s přestávkou na rozhlednách a cíl bude opět v Mladé Boleslavi.

Start třetího dne proběhne opět z nově upraveného Staroměstského náměstí, kde bude možné ještě před startem vidět všechna zúčastněná vozidla, což se jistě stane středem pozornosti návštěvníků a médií. Posádky startují v minutových intervalech. Vozidla pojedou od Mladé Boleslavi směr sever České republiky. Cíl bude v odpoledních hodinách v Mladé Boleslavi a večer následuje vyhlášení vítězů a předání cen v Mladé Boleslavi. Navazovat bude slavnostní Gala večer a ukončení Oldtimer Bohemia Rally 2014 – FIVA Int.

http://youtu.be/asiqvOdXQ_c