Modelová paleta značky ŠKODA bude nyní ještě širší. V květnu letošního roku se k prodejcům vozů značky ŠKODA v České republice dostanou nové verze modelu Octavia: ŠKODA Octavia G-TEC s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG), nová ŠKODA Octavia Laurin &

ŠKODA VisionC

Díky modernizaci a rozšíření aktuální palety bude nabídka modelů domácí automobilky ještě atraktivnější. V letošním roce navíc vstupuje modelová a designová ofenzíva značky ŠKODA do další fáze. Předzvěstí designového stylu budoucích modelů značky ŠKODA je působivá designová studie ŠKODA VisionC, která byla před několika týdny představena na autosalonu v Ženevě.

„Nové modely ŠKODA jsou u zákazníků velmi populární, což je vidět na prodejích společnosti za první čtvrtletí roku 2014. Jsme rádi, že můžeme našim zákazníkům nabídnout ještě více inovací jak v oblasti technologií, tak v designu a výbavy,“ říká Werner Eichhorn, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast prodeje a marketingu.

ŠKODA Octavia G-TEC

Krátce před uvedením na trh je nová ŠKODA Octavia G-TEC. První sériová Octavia s pohonem na stlačený zemní plyn obohatí nabídku modelů značky ŠKODA o mimořádně ekologický a navíc cenově dostupný vůz. Maximální dojezd modelu Octavia G-TEC činí až 1.330 km. Motor je konstruován jako bivalentní, tedy schopný spalovat zemní plyn i benzin. Při pohonu zemním plynem spotřebovává vůz pouhých 5,4 m3 (3,5 kg) zemního plynu, což odpovídá emisím CO2 ve výši 97 g/km. Octavia G-TEC je po modelu Citigo G-TEC druhým vozem značky ŠKODA s pohonem na zemní plyn. K dispozici bude ve třech výbavových verzích: Active, Ambition a Elegance.

ŠKODA Octavia Laurin & Klement

S novou verzí ŠKODA Octavia Laurin & Klement (L&K) přichází na trh nová generace modelu Octavia v mimořádně exkluzivní výbavě. Výbavová linie L&K je poctou zakladatelům automobilky ŠKODA AUTO, Václavu Laurinovi a Václavu Klementovi. Octavia L&K v obou karosářských verzích patří mezi nejlépe vybavené zástupce segmentu kompaktních vozů. Model s vysokým standardem komfortu nabídne mimo jiné bi-xenonové světlomety s integrovanými LED-světly pro denní svícení, nová osmnáctipalcová kola, moderní čtyřramenný multifunkční kožený volant či Sound System CANTON. V nabídce jsou dvě výkonné motorizace, 2.0 TDI (110 kW) a 1.8 TSI (132 kW), volitelně s manuální či dvouspojkovou automatickou převodovkou. Pro verzi kombi je k dispozici pohon 4×4 a v kombinaci s benzinovým motorem také dvouspojková automatická převodovka.

Nově bude pro model Octavia k dispozici i optický parkovací asistent (couvací kamera, dostupná od září 2014) a další atraktivní možnosti individualizace jako např. nové sportovní volanty či šestnáctipalcová kola z lehkých slitin pro variantu GreenLine. Autorádio ‚Swing’ pak získá nový design a větší barevný displej.

Akční model Octavia Fresh vychází z výbavy Ambition, která je obohacena o další výbavu. 16palcová kola z lehké slitiny, komfortní telefonování, vyhřívaná přední sedadla, zadní parkovací senzory, klimatizace a elektricky ovládaná okna jsou jen částí této cenově atraktivní nabídky. Akční model Fresh je k dispozici v obou karosářských variantách s motorizacemi 1.2 TSI 77 kW nebo 1.6 TDI 77 kW s manuální i automatickou převodovkou DSG.

ŠKODA Monte Carlo

ŠKODA dále obohacuje modelovou paletu rodiny vozů Monte Carlo. ŠKODA Yeti Monte Carlo přesvědčí svými dynamickými designovými prvky a obsáhlou sériovou výbavou. Vůz na první pohled zaujme černě lakovaným rámečkem masky chladiče a černým předním spojlerem. Střecha vozu, stejně jako A, C a D-sloupky, střešní nosič a kryty vnějších zpětných zrcátek jsou rovněž černě lakované. Yeti Monte Carlo dostal černá sedmnáctipalcová hliníková kola, zadní boční skla a sklo pátých dveří dostala vyšší stupeň tónování (SunSet). Sportovní dojem z vozu dále podtrhuje černý zadní difuzor. Sportovní nádech vozu se projevuje také v interiéru, díky tříramennému volantu, sportovním sedadlům, pedálům z ušlechtilé oceli a dekoračním lištám ve stylu Monte Carlo.

Také pro městský vůz ŠKODA Citigo nabízí mladoboleslavská automobilka nově variantu Monte Carlo. Akční model přijíždí na černých patnáctipalcových kolech z lehkých slitin, volitelně také v provedení šestnáct palců. Díky sportovnímu podvozku sníženému o 15 milimetrů působí vůz velmi dynamicky. Standardní výbava modelu dále zahrnuje tónovaná skla, černý přední a zadní spojler, černý difuzor a masku chladiče a černé kryty vnějších zpětných zrcátek. Také v interiéru jsou patrné výrazné změny oproti běžnému provedení modelu Citigo, ve smyslu výraznější individualizace. Ta se vyznačuje mimo jiné tříramenným sportovním volantem, černým stropem, černým provedením vnitřních výplní a potahy sedadel v designu Monte Carlo. Přístrojová deska s vloženým černě lakovaným dekoračním prvkem dokresluje svébytnou designovou atmosféru verze Monte Carlo.

ŠKODA Citigo se představí s novými komfortními prvky. Od září 2014 bude možné vůz objednat s novým audiosystémem se subwooferem a šesti reproduktory. Kromě toho bude Citigo od verze Ambition mít v sériové výbavě také držák reflexní vesty pod sedadlem řidiče.

ŠKODA Rapid a ŠKODA Rapid Spaceback budou po přechodu do nového modelového roku ještě hodnotnější. Pro oba modely nabízí automobilka volitelně dešťový a světelný senzor. Dešťový senzor umístěný na předním skle pod zpětným zrcátkem v dešti automaticky zapne stěrače. Světelný senzor reaguje na intenzitu vnějšího světla a například při vjezdu do tunelu automaticky přepne ze světla pro denní svícení na potkávací světla. Světelný senzor navíc zahrnuje i funkci ‚Coming home/Leaving home’.

Novinkou pro akční modely Rapid a Rapid Spaceback StylePLUS jsou také tříramenné sportovní volanty potažené perforovanou kůží. Kožené volanty se budou vyznačovat stříbrnou dekorační lištou. Paletu odstínů vnějšího laku rozšíří barvy ‚bílá Laser’ a ‚hnědá Topaz’ (od poloviny září 2014). Navíc jsou oba vozy vybaveny elektronickou kontrolou tlaku vzduchu v pneumatikách. Akční model Rapid StylePLUS je nově obohacen o černě lakované kryty vnějších zpětných zrcátek, černě zbarvené mlhové světlomety a zatmavené zadní skupinové svítilny.