Tradiční sraz na malém letišti aeroklubu Plasy u Plzně má na tuningové scéně své zasloužené místo. První setkání zde proběhlo již 2. října 2004 a letos se zde příznivci upravených aut sešli již po osmnácté.

Memoriál Paula Walkera

Loňské listopadové tragické úmrtí filmové hvězdy kultovní série Rychle a Zběsile, Paula Walkera (12.9.1973-9.11.2013), muselo zasáhnout snad každého příznivce rychlých, naleštěných kol, neboť filmy F&F ovlivnily mnoho tuningových fanoušků a nadšenců. Frančesko, pořadatel srazů v Plasech a lidé kteří se s ním podíleli na přípravě také, se proto rozhodli na počest zesnulého filmového hrdiny dát Plasům přízvisko „Memoriál Paula Walkera“.

Sraz tradičně začal již v pátek odpoledne, kdy se na plochu sjeli skalní příznivci. Proběhlo promítání první se série filmu Rychle a Zběsile, noční tuning a zábava se u některých protáhla až do brzkých ranních hodin.

Tuning, Styling & HI-FI sraz Plasy

Sobotní dopoledne začalo tradičně připravováním aut pro představení divákům a porotcům na plachtě. U mikrofonu se tentokrát střídali Honza „Kesam“ Mašek a Honza Černý alias „Pan EDGE“ a nutno říci, že se tohoto úkolu zhostili velice dobře. Každý ze soutěžících měl přidělený čas a výsledkem toho byla tak akorát dlouhá fronta aut čekajících na plachtu, což oproti předcházejícím podnikům bylo jednoznačně přínosem.

Velká fotogalirie XVIII. Tuning, Styling & HI-FI sraz Plasy 2014

Meguiar´s 

Později odpoledne, kdy každý z návštěvníků již bojoval spíš s připálenými zády a stehny než s porotci, přišlo na řadu losování tomboly a předávání pohárů těm nejlepším v celkem 23 kategoriích. Navíc David Matýsek, zástupce Meguiar´s pro Českou Republiku, předal bonusové tričko jako ocenění za nejčistší vůz srazu.

Text a foto Filip Taubner “Fíla”