Společnost ŠKODA AUTO je opět vítězem žebříčku ‚CZECH TOP 100‘. Automobilka byla již posedmnácté vyhlášena ‚Nejvýznamnější firmou v České republice’. ŠKODA AUTO je navíc i v čele žebříčku ‚100 nejobdivovanějších firem České republiky’.

CZECH TOP 100

Žebříček ‚CZECH TOP 100‘ byl letos vyhlašován podvacáté. Společnost ŠKODA AUTO se ho účastní od roku 1996 a je s výrazným odstupem nejčastěji vyznamenávaným podnikem. ‚CZECH TOP 100‘ hodnotí nejdůležitější české firmy na základě ekonomických ukazatelů a aktuálního vývoje. Vyhodnocuje se mimo jiné kvalita výrobků, hodnota firmy, společenská odpovědnost a atraktivita zaměstnavatele.

Předání cen proběhlo dnes na Pražském hradě, mezi vzácné hosty patřil mimo jiné i prezident České republiky Miloš Zeman. Za společnost ŠKODA AUTO cenu převzal Bohdan Wojnar, člen představenstva pro oblast personalistiky.

ŠKODA Auto

„Na opětovné udělení tohoto ocenění jsme velice hrdí,“ říká Bohdan Wojnar. „Je důkazem fantastického vývoje značky za poslední dvě desetiletí. ŠKODA je dnes na mezinárodních trzích etablovaná jako objemová značka. Naše silná pozice je také výsledkem vynikající práce všech našich zaměstnanců a dobrého, konstruktivního dialogu s naším sociálním partnerem, odbory KOVO. Příběh našeho úspěchu však nekončí. ŠKODA se nachází uprostřed největší modelové ofenzívy v historii podniku a bude v České republice, v Evropě a na mezinárodních trzích dále výrazně růst,“ uzavírá Wojnar.

Za uplynulé období roku 2014 se může společnost ŠKODA AUTO pochlubit rekordními výsledky. Od ledna do května vzrostly dodávky zákazníkům na celém světě o 13,5 procenta na nový rekord 428 000 automobilů. V České republice se zvýšil tržní podíl značky ŠKODA na téměř 38 procent. Nová ŠKODA Octavia si vytrvale získává srdce zákazníků, což se odráží ve více než třicetiprocentním nárůstu prodejů v Evropě.

V příštích letech automobilka ve svém tempu nepoleví. Do roku 2018 chce ŠKODA zvýšit prodeje minimálně na 1,5 milionu vozů ročně a v průměru každých šest měsíců představí nový nebo zcela přepracovaný model. V těchto dnech slaví svou premiéru nová ŠKODA Octavia G-TEC, první Octavia s pohonem na zemní plyn. Výroba nového modelu ŠKODA Octavia Scout bude zahájena v srpnu. Značka navíc rozšíří úspěšnou rodinu vozů Monte Carlo o tři nové modely – ŠKODA Yeti, ŠKODA Rapid Spaceback a ŠKODA Citigo.