Letos se jel již 4.ročník veteránské jízdy pravidelnosti do vrchu v Ratajích nad Sázavou. Závod se letos jel s podtitulem MONTE RATAJÁK 2014.

RATAJE NAD SÁZAVOU

Nová, v roce 1940 žulou vydlážděná silnice má stejný charakter jako historické trasy závodů do vrchu v Alpách, po kterých kdysi jezdívali závodníci zvučných jmen, jako byli Nuvolari, Chiron, Junek, nebo Caracciola. Podle tohoto vzoru se v loňském roce  jel v Ratajích nad Sázavou první ročník.

MONTE RATAJÁK 2014

Rok od roku přijíždí do Ratají nad Sázavou více veteránů. Letos se sjelo na sedm desítek automobilů a motocyklů, jejímž úkolem byl závod pravidelnosti do vrchu. Jízda se jela na počest paní Elišky Junkové, od jejíhož úmrtí letos uplynulo 10 let.

 

… pohodová jízda nebo boj o desetinky vteřin?

Ač před závodem pořadatel připomínal, že si každá posádka má jízdu užívat, výsledky napověděly něco jiného. Velká většina soutěžících Monte Rataják 2014 se snažila zajet co nejlepší výsledek. Vítěz dokonce dosáhl nulového rozdílu mezi jízdami a rozdíl 1 vteřiny stačil tak na 15 místo.

Na startu i SKODAHOME.cz

Na startu se opět postavil zástupce SKODAMOTOR veterán klubu zastupující i SKODAHOME.cz. Před dvěma lety tu stál Olin s Hundertkou a té před koncem kopce již docházel dech. Letos přivezl své eMBéGéčko, které dostalo novou spojku, a byly seřízeny karburátory.

Posádka měla z jízdy docela dobrý pocit a rozdíl 1,1 vteřiny mezi jízdami bohužel stačil jen na 17 místo. Nyní si prohlédněte naši fotogalerii Monte Rataják 2014.

Fotogalerie MONTE RATAJÁK 2014