Zhruba 200 příznivců historických i současných vozů značky ŠKODA se minulý týden sešlo v rakouském Hollabrunnu. Na programu setkání je rallye v okolí Hollabrunnu, prohlídky vozů, prováděné odborníky ze společnosti ŠKODA AUTO a přehlídka vozů všech účastní

ŠKODA Tour

„Na ŠKODA Tour se z celé Evropy sjedou lidé, které spojuje nadšení pro modely značky ŠKODA. Jsme rádi, že přijelo tolik fanoušků,“ říká Roman Havlásek, vedoucí After Sales společnosti ŠKODA AUTO.

Program nabízí řadu aktivit: na úvod lákala rallye, konaná v duchu motta „Krajem vína a lesů“ (Weinviertel & Waldviertel) všechny účastníky na projížďku po okolí Hollabrunnu. ŠKODA AUTO jako technický odborný partner i letos nabízí bezplatné prohlídky vozů.

Navíc proběhla i soutěž o nejhezčí automobil, oceněni byly i nejmladší a nejstarší účastník a účastník, který musel vážit nejdelší cestu. Kromě toho se fanoušci ve svých vozech mohli zúčastnit i spanilé jízdy po Hollabrunnu, která se konala ve středu. Na programu byly í výlety do okolních měst.

„V letošním roce přijelo zhruba 200 účastníků se 120 automobily – od veteránů, jako je ŠKODA Popular přes modely ŠKODA Felicia až po dnešní vozy, jako jsou ŠKODA Rapid Spaceback nebo nová ŠKODA Octavia RS. ŠKODA Tour je tedy důkazem toho, že láska k vozům ŠKODA spojuje všechny – bez ohledu na věk či národnost. „Tím, že setkání je putovní, mohou příznivci značky poznat nejkrásnější regiony Evropy,“ říká předseda Automotoklubu ŠKODA Mladá Boleslav Josef Pálka.

Automotoklub ŠKODA Mladá Boleslav

ŠKODA Tour se koná jednou ročně; vždy jeden rok v České republice a v následujících dvou letech v zahraničí. Od roku 1994 akci pořádá Automotoklub ŠKODA Mladá Boleslav ve spolupráci s mezinárodním výborem ŠKODA Tour a ve spolupráci s jednotlivými národními ŠKODA kluby.