Oblastní poradci ŠKODA AUTO převzali v prostorách závodu v Mladé Boleslavi osm vozů ŠKODA Octavia G-TEC. ŠKODA tímto krokem opět dokazuje, že model Octavia G-TEC je ideálním řešením mobility v ekonomicky a společensky zodpovědně smýšlejícím podniku.

ŠKODA AUTO Česká republika

„ŠKODA vybavila v rámci strategie trvale udržitelného rozvoje své regionální poradce vozy Octavia G-TEC,“ říká Luboš Vlček, šéf prodejní organizace ŠKODA AUTO Česká republika. „Úspěšné uvedení na trh a velký zájem o model Octavia s pohonem na stlačený zemní plyn ze strany firemních i soukromých zákazníků nás nesmírně těší, stejně jako fakt, že od dnešního dne budou i reprezentanti značky ŠKODA v jednotlivých regionech jezdit moderními a ekonomicky výhodnými vozy na palivo šetrné k životnímu prostředí,“ dodává Luboš Vlček.

Úspěšná ofenziva CNG

ŠKODA Octavia G-TEC je poháněna motorem 1.4 TSI konstruovaným pro spalování stlačeného zemního plynu a benzinu. Nádrže na CNG pojmou 97 litrů (15 kg) zemního plynu, což při spotřebě 3,5 kg/100 km umožňuje dojezd 410 km při emisích CO2 ve výši pouze 97 g/km. Nádrž na benzin postačuje k ujetí dalších 920 km, kombinovaný dojezd tak činí 1.330 km. Vůz je standardně osazen systémem start-stop, rekuperací brzdné energie a plní emisní normu EU 6.

ŠKODA v současné době vyrábí celkem 97 modelových variant s hodnotami emisí pod 120 g CO2/km, z toho 17 vozů s emisemi pod 100 g CO2/km.