Pod heslem ‚Přivítejte nový model Fabia’ sjela v hlavním výrobním závodě společnosti ŠKODA AUTO v Mladé Boleslavi z linky první ŠKODA Fabia třetí generace. Nová ŠKODA Fabia v odstínu ‚Race Blue’ byla nadšeně přivítána zaměstnanci společnosti ŠKODA AUTO.

ŠKODA Fabia

Zcela nově vyvinutá ŠKODA Fabia zaujme působivým designem, inovativními bezpečnostními, komfortními a infotainmentovými systémy, dosud běžnými u vozů vyšších tříd, a také nízkými hodnotami spotřeby. Na trh přijde nový model v listopadu.

„Zahájení výroby nové generace modelu ŠKODA Fabia je dalším milníkem naší modelové a produktové ofenzívy,“ říká člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO zodpovědný za oblast výroby Michael Oeljeklaus. „Je to vždy velký okamžik, když z linky sjede první exemplář nově vyvinutého modelu. To platí obzvláště pro novou Fabii, neboť tento skvělý vůz je důležitým pilířem Růstové strategie značky ŠKODA. Po pečlivé a intenzivní přípravě náš tým z výzkumu a vývoje vytvořil vůz, který ve svém segmentu nastaví nová měřítka,“ dodává Oeljeklaus.

Pro zahájení výroby nové generace modelu ŠKODA Fabia prošel mladoboleslavský závod rozsáhlými úpravami a modernizací. Práce byly dokončeny o celozávodní dovolené, která skončila v polovině srpna. Podílely se na nich stovky expertů ze 40 firem specializovaných na výrobní techniku a technologie.

‚jednoduše více auta’

Nová ŠKODA Fabia nabízí ve všech směrech ‚jednoduše více auta’ než je běžné. Jako první sériový model ukazuje třetí generace modelu Fabia vývoj designu značky ŠKODA směrem k expresivnějšímu, emocionálnějšímu designovému jazyku. Pro novou generaci jsou charakteristické vyvážené proporce, krystalické tvary a ostré linie. Nový model ŠKODA Fabia bude možné vně i uvnitř všestranně individualizovat podle přání zákazníků tak, jako nikdy předtím.

Navíc platí: malý vůz, špičková technika. Z vozů vyšších tříd získala nová ŠKODA Fabia inovativní bezpečnostní, komfortní a infotainmentové systémy. Poprvé je ve voze značky ŠKODA možno automobil jednoduchým způsobem propojit s chytrým telefonem pomocí rozhraní MirrorLink™. Nová měřítka stanovuje také zcela nová paleta motorů, díky níž je třetí generace řady Fabia k životnímu prostředí historicky nejšetrnějším modelem této řady. V porovnání s předchozí generací klesla spotřeba až o 17 procent.

Jak je pro vozy značky ŠKODA typické, nabídne nová Fabia velkorysý prostor a řadu ‚Simply Clever’-řešení, včetně devíti zcela nových.

Se zcela novou, třetí generací modelu ŠKODA Fabia chce automobilka pokračovat v působivě úspěšné historii tohoto modelu. ŠKODA Fabia je, díky více než 3,4 milionům vozů dodaných zákazníkům na celém světě, druhým nejprodávanějším modelem české značky, hned po modelu ŠKODA Octavia. První generace modelu Fabia se vyráběla v letech 1999 až 2006 a prodalo se jí celkem 1,8 milionu kusů. Modely řady Fabia druhé generace, která se vyrábí od roku 2006, dosud našly zhruba 1,7 milionu zákazníků.