Tuningová firma PowerTEC nabízí přeprogramování a optimalizaci výkonu také již pro nové Octávie 3. generace. Tovární výkon a točivý moment motorů lze zvýšit o 20-50% při zachování jeho životnosti.

PowerTEC

Aniž byste se museli obávat o snížení životnosti motoru nebo zhoršení emisí, je možné zvýšit výkon u nových Octavií v rozmezí 20 – 50% a v případě klidné jízdy dokonce i snížit spotřebu. Bez jakéhokoli mechanického zásahu do vozu a tedy bez ztráty záruky.

Motory ŠKODA 1,6 TDI

Nejoblíbenější motory 1.6 TDI jsou velmi žádáné pro svoji příznivou spotřebu, výkonově však oproti dřívějším motorům 1.9 TDI PD ztrácejí. Pocit bezpečného předjíždění u modelů s těmito motory zkrátka  chybí. Ať už jde o slabší, softwarově omezenou verzi o výkonu 66kW nebo silnější 77kW, v obou případech nelze hovořit o rychlé odezvě a pružné akceleraci.

Chiptuning

Společnost PowerTEC však nabízí chiptuning těchto motorů a dokáže z motoru získat rovných 100kW a 320Nm. Nárůst kroutícího momentu až o 90Nm je na vozovce opravdu hodně znát. Pro dosažení těchto hodnot postačí úprava dat řídící jednotky motoru.

Více jak Octavie RS

Podobnou úpravu lze ale provést i u dvoulitrových motorů. U agregátu o výkonu 110kW/320Nm je možné získat dalších 28kW (37 koní) a 80Nm, čímž jsou překonány hodnoty sériové Octavie RS. I v případě této nejsilnější motorizace lze ovšem najít rezervy a software optimalizovat na výkon 162kW (220 koní) a 460 Nm.

Sleva až 33%

Cena této značkové úpravy je u firmy PowerTEC standardně u všech motorizací 9800,- Kč. Při aktuálně probíhající akční nabídce je však možné získat slevu až 33%. Částka lehce převyšující šest a půl tisíce korun je v případě chiptuningu od držitele certifikátu TUV více než zajímavá.

http://youtu.be/VicMni6abyU