Již tradičně ukončením motoristické sezóny je podzimní setkání vozů s okřídným šípem ve znaku. Letos to byl 19. sraz SKODAHOME.cz, jehož součástí byla již 6.soutěž SKODATOUR.cz o putovní pohár věnovaný SKODAMOTOR.cz.

19. sraz SKODAHOME.cz

Letos se podzimní setkání trochu posunulo na začátek října, kde bohužel kolidovalo s dalšími čtyřmi srazy. I přes tento hendikep přijela do kempu necelá stovka účastníků, pro které bylo připraveno na devadesát plaket.

Hlavní soutěží podzimního srazu je malý orientační závod SKODATOUR o putovní pohár věnovaný SKODAMOTOR.cz. Letos měl jednu zvláštnost, neřešily se žádné vědomostní otázky, ale vše záleželo pouze na zručnosti posádek. Celkem byly připraveny čtyři úkoly.

Prvním bylo zatavení 77 cm od předem dané překážky. Nejlepší posádce se to podařilo zvládnout rozdílem jednoho centimetru. Druhý úkol bylo rozpoznat a přesně přiřadit sedm klíčů k sedmi různým zapalovacím skřínkám. Na třetím stanovišti se museli soutěžící poprat s desítkou šroubů, na které museli našroubovat příslušné matice. Byl mezi nimi i levý závit. Posledním čtvrtým úkolem bylo zrcadlo. Zde soutěžící musel na papíře tužkou projet vytyčenou trasu, kterou viděl v zrcadle a mozek si musel srovnat opačný pohled.

Nejlépe dojela posádka Michala Mazače s vozem Škoda 100L z roku 1974 s počtem 70 trestných bodů a získala putovní pohár. Druhý byl Petr Páník s vozem Škoda MTX z roku 1995 a 105 body. Pohárová místa uzavřela na třetím místě posádka Pácha – Šebek s vozem Škoda Felicia z roku 1963 a ta měla celkem 111 bodů.

Závěrem byly předány tři ocenění poroty a dvě pamětní ocenění. Celým srazem se nesla pohoda, kterou doplnilo hezké počasí. A co připravujeme na 20. sraz SKODAHOME.cz? Každý účastník dostane pamětní tištěný obraz (číslovaná řada podepsaná autorem) speciálně nakreslený pro tento sraz.

Velká fotogalerie 19. sraz SKODAHOME.cz

Velký dík patří i našim partnerům, kteří se podíleli na 19. srazu SKODAHOME.cz.

AAA Auto, Auto Kelly, Millers Olis, OB Autodíly.cz, IPAK Tonery, SKODAMOTOR.cz, ŠKODA Auto, ŠKODA Originální díly, FOXtoys, ABREX