Energetická skupina RWE převzala první z více než 60 vozů ŠKODA Octavia G-TEC, které objednala v letošním roce. Další stovku automobilů Octavia G-TEC nakoupí RWE v rámci průběžné obměny vozového parku. Lídr v prodeji CNG na tuzemském trhu tak ve spoluprác

Ofenzíva ŠKODA CNG

„Velmi nás těší, že se největší prodejce CNG v České republice, energetická skupina RWE, rozhodla pokračovat v dlouholeté úspěšné spolupráci se značkou ŠKODA právě prostřednictvím modelu Octavia G-TEC,“ říká Luboš Vlček, šéf prodejní organizace ŠKODA Česká republika. „Opět se tak potvrzuje vynikající obchodní, ekologický a ekonomický potenciál modelu ŠKODA Octavia G-TEC, který se stal nedílnou součástí úspěchu modelové ofenzívy ŠKODA,“ dodává Vlček.

„Stejně jako ostatní motoristé, živnostníci a firmy s velkými vozovými parky jsme i my netrpělivě čekali na uvedení oblíbeného fleetového modelu Octavia na trh v provedení s pohonem na CNG. Dnes přebíráme první vozy z více než šesti desítek, které jsme objednali do konce roku 2014. V rámci naší nové fleetové politiky, zaměřené na maximální efektivitu provozu, jsme se rozhodli nadále pořizovat již jen auta na zemní plyn,“ uvedl Martin Herrmann, předseda představenstva RWE Česká republika. Skupina RWE provozuje takřka 2 400 vozidel, z toho 774 osobních. Dosud skupina RWE využívala 156 vozidel na CNG. Dodávka vozů ŠKODA Octavia G-TEC významně rozšíří podíl CNG vozidel ve vozovém parku skupiny.

Skupina RWE

Skupina RWE považuje postupný přechod svého vozového parku na úsporný a ekologický pohon za logický krok. „Jako jeden z nejvýznamnějších prodejců CNG v zemi chceme jít příkladem všem firmám, které o převodu svých fleetů na zemní plyn uvažují. Úspora nákladů na pohonné hmoty je jasnou konkurenční výhodou vozu Octavia G-TEC,“ vysvětluje jednatel RWE Energo Zdeněk Kaplan.

K rozhodnutí RWE pro model Octavia G-TEC přispěly také výborné zkušenosti s provozem zkušebních vozů. „S vozem Octavia G-TEC jsem najel již pět tisíc kilometrů a jsem nadšen, zatím jsem ani jednou nepotřeboval využít plnohodnotnou nádrž na benzin,“ říká Tomáš Pavlík, Manager Car Fleet ve skupině RWE. Do konce roku 2014 dodá ŠKODA skupině RWE 60 vozidel Octavia G-TEC. Pro následnou postupnou obnovu vozového parku bude dodáno dalších 100 vozů Octavia G-TEC s pohonem na stlačený zemní plyn.

ŠKODA Octavia G-TEC

ŠKODA Octavia G-TEC je vybavena přeplňovaným zážehovým motorem 1,4 TSI o výkonu 81 kW (110 k), který je konstruován pro spalování zemního plynu a benzinu. Paket G-TEC dále zahrnuje prvky jako je systém start-stop a rekuperace brzdné energie. Moderní agregát splňuje emisní normu EU 6, která platí od září 2014. Se spotřebou 5,4 m3 (3,5 kg) zemního plynu na 100 km, ujede model ŠKODA Octavia G-TEC při provozu čistě na CNG 410 km, přičemž emise CO2 dosahují pouze 97 g/km. Při provozu na benzin činí dojezd 920 km, kombinovaný dojezd tak vyšplhá na 1 330 km.