Doby Tunig Cupu jsou nenávratně pryč, a na tunigové scéně se usazuje nová soutěž TotalDip Tuning Battle.Ta se ke svému šestému kolu sešla na Tuning Cars Show Milovice.

TotalDip Tuning Battle

Československá soutěž pro upravené vozy TotalDip Tuning Battle uspořádala na Milovickém letišti své již šesté kolo. Hlavní moto soutěže je,že nerozlišujeme značky vozů a ocenění si může odvést i hezký méně upravený vůz. Bodování je rozděleno do osmi kategorií – Levelů, které rozlišují množství úprav na jednotlivém soutěžním voze.

TotalDip Tuning Battle 2015 se skládá ze čtrnácti soutěží (8x ČR, 6xSK) a finále na Autosalónu v Nitře. Někteří na nový systém bodování koukali divně, někteří nechápali, a proto jsme se rozjeli na Tuning Cars Show Milovice, abychom si ho vyzkoušeli na vlastní kůži.

SKODAHOME.cz

Za SKODAHOME.cz z Prahy vyjely do Milovic dvě červené Fabie a hned po příjezdu se Olin a Fíla zaregistrovali do TotalDip Tuning Battle. Nejzajímavější byla otázka, do jakého Levelu nás body katapultují a až druhořadé bylo pořadí, které získáme.

Nejprve nás potrápilo počasí a následné čištění a leštění vozů. Fíla se navíc ještě přihlásil do výzvy Battle 5, jehož vítěz automaticky postupuje do finále. K naší radosti si zde odvezl třetí místo.

Po bodovém hodnocení rozhodčími, nastala doba čekání. Již nyní jsme věděli, že díky množství uprav, budou oba vozy někde kolem 7 či 8 Levelu. Nakonec oba vozy skončily v sedmém na pohárkových místech. Fíla si odvezl první místo, které Olin se svojí stárnoucí Fabčou doplnil třetím místem.

Kam za TotalDip Tuning Battle

Co dodat závěrem, systém bodování je zajímavý, dává šance i začínajícím tunerům s několika úpravami, ale kdo z Čech, zvláště na západ propásl začátek sezóny má nyní na další srazy dosti daleko. Dvě nebližší kola jsou 23.5. v Trenčíně a 30.5. v Přerově.

Velká fotogalerie TUNING CARS SHOW Milovice