Pětihvězdičkový výsledek potvrzuje špičkovou úroveň bezpečnosti vlajkové lodi značky ŠKODA. Vynikající ochrana posádky, dospělých i dětí. Nová ŠKODA Superb boduje svými inovativními bezpečnostními asistenčními systémy. Celá aktuální modelová paleta značky

ŠKODA Superb

Nová ŠKODA Superb získala v nárazových testech Euro NCAP nejlepšího možného ocenění v podobě pěti hvězdiček. Euro NCAP tak potvrzuje vynikající úroveň bezpečnosti nového vlajkového modelu značky ŠKODA, který byl teprve před několika dny uveden na první trhy. Nejnovější špičkový výsledek testu Euro NCAP je také důkazem vysoké úrovně bezpečnosti celé modelové palety značky ŠKODA. Všechny aktuální modelové řady automobilky získaly v rámci jejich uvedení na trh při nárazových testech Euro NCAP nejlepšího možného hodnocení pěti hvězdiček.

Euro NCAP

Hodnocení Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) zahrnuje kategorie ochrana posádky – dospělých i dětí, ochrana chodců a podpůrné bezpečnostní systémy. Ve všech čtyřech hodnocených kategoriích nyní získala nová ŠKODA Superb nejlepší možné hodnocení v podobě pěti hvězdiček.

Vlajkové lodi značky ŠKODA

Nová ŠKODA Superb nabízí bezpečnost bez kompromisů. Díky využití inovativní technologie MQB koncernu Volkswagen boduje špičkový model značky celou řadou bezpečnostních asistenčních systémů. Nejlepší možnou ochranu posádky v případě kolize zajistí nejmodernější zádržné systémy s až devíti airbagy, tužší karoserie a cíleně optimalizované deformační zóny. Kromě toho je nutno zmínit i nový podvozek, který zaručuje stabilní, komfortní a zároveň agilní jízdní vlastnosti.

Nová ŠKODA Superb se může pochlubit celou řadou nových asistenčních systémů a zapůsobí úrovní své bezpečnosti, která u vozů tohoto segmentu není samozřejmostí. Technika podporuje řidiče v nejrůznějších provozních situacích – od zajištění odstupu a jízdy v pruhu až po automatické plné brzdění v případě hrozící kolize. Nová generace modelu ŠKODA Superb je sériově vybavena elektronickým stabilizačním systémem včetně multikolizní brzdy. Pro většinu zemí Evropské unie má vůz v sériově výbavě tyto bezpečnostní prvky: Front Assist s funkcí nouzové brzdy City, elektronickou kontrolu tlaku vzduchu v pneumatikách a XDS+, rozšířenou funkci elektronické uzávěrky diferenciálu.

K tomu je nutno přičíst i další volitelné bezpečnostní asistenční systémy. Poprvé jsou ve voze značky ŠKODA k dispozici systémy jako sledování mrtvého úhlu (Blind Spot Detect), asistent pro vyjíždění z parkovacího místa (Rear Traffic Alert), asistent pro jízdu v koloně (Traffic Jam Assist) a asistent pro případ nouze (Emergency Assist). V nabídce jsou i další bezpečnostní systémy: adaptivní tempomat (Adaptive Cruise Control), proaktivní ochrana cestujících (Crew Protect Assist), asistent pro jízdu v jízdních pruzích (Lane Assist), omezovač rychlosti (Speedlimiter), rozpoznání únavy (Driver Alert) a rozpoznávání dopravních značek (Travel Assist).

Ke zlepšení bezpečnosti nové generace modelu ŠKODA Superb navíc přispívají i inovativní systémy osvětlení. Poprvé jsou pro model značky ŠKODA k dispozici takzvaná maskovaná trvalá dálková světla (Smart Light Assist).

Aktuální nejlepší možné ohodnocení nové generace modelu ŠKODA Superb v nárazových testech Euro NCAP potvrzuje, že aktuální modelová paleta značky je bezpečnější než kdykoli předtím. Všechny aktuální modelové řady automobilky získaly v rámci jejich uvedení na trh při nárazových testech Euro NCAP nejlepšího možného hodnocení – pěti hvězdiček. Před novým Superbem byla v listopadu 2014 pěti hvězdičkami oceněna nová ŠKODA Fabia. Nejlepší možné hodnocení v podobě pěti hvězdiček získaly také modely ŠKODA Octavia (2013), ŠKODA Rapid (2012), ŠKODA Citigo (2011) a ŠKODA Yeti (2008). Vynikající výsledky vozů značky ŠKODA v nárazových testech Euro NCAP jsou výsledkem dlouhodobého úsilí automobilky o maximální aktivní a pasivní bezpečnost. Automobilka se kromě toho v rámci své společenské odpovědnosti v mnoha směrech angažuje v zájmu zlepšení bezpečnosti provozu na silnicích a dálnicích.

Euro NCAP je nezávislé konsorcium evropských ministerstev dopravy, automobilových klubů, pojišťoven a organizací pro ochranu spotřebitele. Organizace provádí nárazové zkoušky nových typů automobilů a hodnotí jejich bezpečnost.

https://youtu.be/5iM_zsw278Y