Nová vlajková loď značky ŠKODA je dodávána s exkluzivně vyvinutou audioaparaturou CANTON. Sériová výbava v nejvyšší řadě Laurin & Klement; na přání k výbavě Ambition a Style. Celkem dvanáct reproduktorů včetně subwooferu v zavazadlovém prostoru. S něm

ŠKODA Superb

Díky exkluzivně vyvinutému zvukovému systému CANTON se nová ŠKODA Superb proměnila v koncertní síň na čtyřech kolech. Perfektní zvuk zajišťuje ve vlajkové lodi značky dvanáct reproduktorů doplněných zesilovačem umístěným pod sedadlem řidiče.

Zvukový systém CANTON

Jedinečný poslechový zážitek v novém voze ŠKODA Superb zprostředkovává zvukový systém speciálně vyvinutý výrobcem reproduktorů CANTON. Systém má velmi působivý výkon 610 Wattů. Jedná se tedy o nejvyšší výkon mezi přímými konkurenty v automobilové střední třídě.

Jako dosud jediná automobilka spolupracuje ŠKODA od roku 2013 s německým výrobcem zvukové techniky CANTON s cílem zprostředkovat kvalitní zvuk domácích audioaparatur i při jízdě automobilem. Prvním výsledkem exkluzivní spolupráce byl již několikrát oceněný high-end audiosystém v současném modelu ŠKODA Octavia.

O vyvážený zvuk se v novém modelu ŠKODA Superb stará celkem dvanáct reproduktorů: deset je umístěno ve dveřích (výškové, středové a basové reproduktory v předních dveřích, výškové a středobasové reproduktory v zadních dveřích). Centrální reproduktor je zabudován do palubní desky. V zavazadlovém prostoru se pak nachází velký subwoofer s výstupním výkonem 2 x 100 Wattů.

Komponenty jsou řízeny 12kanálovým DSP zesilovačem, který je umístěný pod sedadlem řidiče. Zkratka DSP označuje digitální signálové procesory, díky nimž se může zvuk jednotlivých reproduktorů akusticky přizpůsobit svému okolí.

Harmonickou součinností všech komponentů vzniká vyvážený prostorový zvuk, který je přesně vyladěný pro interiéry vozů ŠKODA Superb a ŠKODA Superb Combi a okouzluje harmonickými basy, přirozenými středovými a jasnými výškovými tóny. Ekvalizér pracující ve čtyřech různých režimech zajišťuje čistotu tónů nejen při přehrávání hudby, ale také při telefonování a používání navigace. Tři předvolby umožňují nasměrovat zvuk na řidiče, do přední části vozu nebo do celého prostoru interiéru. Kromě toho je možné zvuk nastavit i manuálně a libovolně ho směrovat do prostoru. Ruchy způsobené jízdou jsou dynamicky vyrovnány.

Zvukový zážitek audiosystému CANTON podtrhuje vysokou technickou úroveň nového modelu ŠKODA Superb v oblasti infotainmentu a konektivity. Nově vyvinutá vlajková loď nabízí čtyři zcela nové infotainmentové systémy na bázi nejmodernější MIB technologie (modulární infotainmentový systém) koncernu Volkswagen. Stejně tak jde však nová ŠKODA Superb příkladem v oblasti konektivity a internetového připojení. Díky volitelnému vysokorychlostnímu internetovému připojení (LTE) ve spojení se špičkovým systémem Columbus se stává nová ŠKODA Superb jako první model značky mobilním hotspotem.

Nová ŠKODA Superb vstoupila na trh v polovině června. Od září bude uvedena na trh i ve variantě kombi.