ŠKODA opět zahajuje výrobu ve svých třech českých závodech. V průběhu celozávodní dovolené došlo k optimalizaci a modernizaci výrobních kapacit. Závod Kvasiny se připravuje na plánované změny ve výrobě.

ŠKODA AUTO

Výroba ve všech třech domácích závodech společnosti ŠKODA AUTO se po celozávodní dovolené opět rozjela na plné obrátky. Dvou až třítýdenní odstávku využila automobilka k optimalizaci a rozšíření výrobních kapacit v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí. Hlavní prioritou byla modernizace závodu Kvasiny.

Kvasiny

Výrobní kapacita závodu Kvasiny vzroste v příštích letech až na 280 000 vozů ročně. V průběhu uplynulé celozávodní dovolené realizovala společnost ŠKODA AUTO příslušné projekty. Mimo jiné bylo instalováno nové vybavení lakovny či přestavěny a vybudovány nové výrobní linky ve svařovně. K optimalizaci a modernizaci došlo i v úseku montáže. Zároveň pokračuje i výstavba nové logistické haly. Práce pokračují i po ukončení celozávodní dovolené. V závodě Kvasiny již sjíždí z linek nová generace modelů ŠKODA Superb a ŠKODA Superb Combi, ale vyrábí se zde i kompaktní SUV ŠKODA Yeti.

Mladá Boleslav

V hlavním závodě v Kvasinyi se ŠKODA AUTO v průběhu celozávodní dovolené zaměřila na opravy a údržbu zařízení na obou výrobních linkách MB I (Octavia) a MB II (Fabia, Rapid). Z tohoto důvodu byly před zahájením dovolené obě linky zcela uvolněny. Práce na údržbě výrobních zařízení probíhaly zároveň i v lisovně a svařovně. V lakovně vznikla nová chladicí zóna. Ve výrobě agregátů modernizovala ŠKODA AUTO na lince bloku válců montážní zařízení.

Vrchlabí

V závodě Vrchlabí pokračuje ŠKODA AUTO v rozšiřování výroby převodovek DQ 200. Do jara 2016 vzroste výrobní kapacita závodu z 1 500 až na 2 000 převodovek denně. V závodě Vrchlabí vyrábí ŠKODA AUTO od roku 2012 moderní přímo řazené převodovky typu DQ 200, které se používají nejen ve vozech značky ŠKODA, ale i ve vozech jiných značek koncernu Volkswagen.

Kromě projektů ve výrobních závodech realizovala ŠKODA AUTO v průběhu celozávodní dovolené i další investiční záměry, v rámci kterých došlo mimo jiné i k modernizaci učeben Středního odborného učiliště strojírenského ŠKODA AUTO v Mladé Boleslavi. V průběhu letních prázdnin zde vznikla i nová jídelna pro studenty učiliště.