Představení unikátní studie ŠKODA Superb Black Crystal v Praze. ŠKODA Superb oficiálním automobilem výstavy Designblok 2015. ŠKODA je počtvrté hlavním partnerem prestižní přehlídky designu.

ŠKODA Superb Black Crystal

Značka ŠKODA se v letošním roce na pražské přehlídce designu a módy Designblok 2015 opět prezentuje osobitou expozicí. Akce, jejímž ústředním motivem je svoboda, se uskuteční ve dnech 21. až 27. října 2015 na výstavišti v Praze-Holešovicích. Vedle nového modelu Superb, který se představí v roli oficiálního vozu 17. ročníku této prestižní výstavy, mohou návštěvníci vůbec poprvé obdivovat jedinečnou studii ŠKODA Superb Black Crystal.

„ŠKODA klade na design svých vozů velký důraz,“ říká Jozef Kabaň, šéfdesignér značky ŠKODA. „Na letošním Designbloku ukazujeme příznivcům kvalitního designu náš přístup na novém Superbu. Jeho tvarová čistota a styl se spojují s funkčností v jeden harmonický celek, a vytváří tak silný estetický dojem. Vystavovaná studie ŠKODA Superb Black Crystal je navíc umocněna českým křišťálem, který působí jako šperk, který si na sebe vezmete pro zvláštní příležitost,“ uzavírá Jozef Kabaň.

Značka ŠKODA je dlouhodobě etalonem špičkového českého designu, což dává najevo i partnerstvím s prestižní přehlídkou Designblok 2015. Opakovanou účastí na Designbloku, který loni navštívilo více než 50 000 návštěvníků, prezentuje mladoboleslavská automobilka svou kompetenci v oblasti designu.

Hvězdou expozice značky ŠKODA na holešovickém výstavišti bude nový model Superb, který zároveň poslouží i jako oficiální vůz pro přepravu VIP návštěvníků. Z něj odvozená studie ŠKODA Superb Black Crystal, zdobená prvky z křišťálu, zde oslaví světovou premiéru. Při tvorbě této umělecké interpretace liftbacku Superb se oddělení ŠKODA Design spojilo s renomovanou českou sklárnou Preciosa, která na jednotlivé křišťálové prvky aplikovala řemeslně náročné postupy. Designovou lahůdkou je ruční zdobení disků kol technologií StarDust, která byla využita například při tvorbě trofejí ŠKODA AUTO pro vítěze letošního ročníku Tour de France.

A právěrcholným prvkem studie ŠKODA Superb Black Crystal jsou jedinečná kola: Ta jsou pokrytá takzvaným ‚hvězdným prachem‘ (StarDust®). Jedná se o malé krystaly, které pokrývají povrch disku. To dodává nové studii efektní vzhled. Také loga značky ŠKODA na přídi i zádi vozu, na kolech a na volantu jsou vyrobena z kvalitního křišťálového skla. Rovněž z křišťálových prvků je vyroben i emblém Laurin & Klement na volantu.