Stylovým účelovým zabezpečením pro majitele psů v automobilu je bezpečnostní pás, splňující předpisy pro převoz vašich čtyřnohých miláčků. My jsme jeden takový zakoupili v e-shopu OB autodíly.

Přeprava autem

Psi musí mít zajištěno dostatek prostoru, aby mohli zaujmout přirozenou polohu, která jim umožní korigovat pohyby vozidla. Psi musí být umístěni ve vozidle tak, aby neohrozili ani řidiče, ani sebe. Psy není dovoleno přepravovat v uzavřených prostorách aut bez dostatečného přístupu světla. Přepravní prostor musí být také dostatečně větratelný. Při přepravě musí být psi pod dohledem člověka.

DSC_7370

V případě delší přepravy musí být psi krmeni a napájeni častěji, krmeni minimálně 1× za 12 hodin, napájeni minimálně 1× za 4 – 6 hodin podle klimatických podmínek. Psům musí být umožněno pravidelné venčení a musí mít možnost venčení alespoň v intervalech, na jaké jsou zvyklí.

Způsoby přepravy

Je několik způsobů přepravy čtyřnohých miláčků buď v zavřené schráni, která je umístěna a zajištěna proti pohybu buď na zadních sedadlech, nebo v prosvětleném, větraném zavazadlovém prostoru. V odděleném zavazadlovém prostoru (např. mříží, sítí). Další způsob je uchycení postroje k záchytnému systému vozidla, např. k bezpečnostnímu pásu.DSC_7372

Bezpečnostní pás ŠKODA

Jedním z originálních doplňků Škoda prodávaných v e-shopu OB autodíly je bezpečnostní pás pro psa. Ten se skládá z postroje a pasu, který se uchytí na stávající pásy ve vozidle. Bezpečnostní pás pro psa můžete zakoupit ve čtyřech velikostech, které splňují přísné bezpečnostní předpisy. Více vám napoví návod či fotografie.DSC_7366