› ŠKODA Superb je ve finále prestižních anket ,Car of the Year 2016’ (COTY) a ‚World Car of the Year 2016’ (WCOTY)
› Vlajková loď značky ŠKODA nadchla odborné poroty svým emocionálním designem, nabídkou prostoru a špičkovou technikou
› Volba nejlepších vozů roku přichází do rozhodující fáze

ŠKODA Superb

Velký úspěch pro nový model ŠKODA Superb: Vlajková loď značky je ve finále novinářských anket ‚Car of the Year (COTY) 2016’ i ‚World Car of the Year 2016’ (WCOTY). Obě ceny patří mezi nejprestižnější v automobilovém odvětví.

​Se svým expresivním designem, špičkovou technikou a nejlepší nabídkou prostoru ve své třídě definuje vlajková loď značky nová měřítka ve svém segmentu. Kromě toho dosahuje vrcholný model značky ŠKODA zcela novou úroveň v oblasti bezpečnosti, komfortu, konektivity a šetrnosti k životnímu prostředí a celkově se posunuje k horní hranici automobilové střední třídy. Nová ŠKODA Superb se na evropském trhu prodává od června minulého roku, koncem října byl tento model uveden na čínský trh a nyní se začne prodávat v Indii. ŠKODA Superb Combi se do prodeje dostala v září 2015. Celosvětové prodeje řady Superb v lednu meziročně vzrostly o 62,3 procent, v západní Evropě činil nárůst dokonce 104,5 procenta.

Volba nejlepších automobilů roku vstupuje do rozhodující fáze: Nová ŠKODA Superb patří mezi deset finalistů ankety ‚World Car of the Year 2016’. Porota se letos skládá ze 73 motoristických novinářů z 23 zemí. Trojice nejlepších vozů bude počátkem března 2016 vyhlášena na autosalonu v Ženevě. Nositel titulu ‚World Car of the Year 2016’ a vítězové jednotlivých kategorií pak budou vyhlášeni v dubnu během New York International Auto Show (NYIAS).

Známo je také sedm finalistů ankety ‚Car of the Year’. Odborná porota si své favority vybrala z 35 novinek na evropském trhu. V předvečer autosalonu v Ženevě bude nejlepší novinka roku oceněna nejstarší a nejdůležitější cenou v automobilovém odvětví. Až do vyhlášení vítězů bude porota, složená z 58 automobilových odborníků z 22 zemí, finalisty intenzivně testovat a vyhodnocovat z pohledu designu, inovací, kvality a poměru ceny a výkonu.

ŠKODA Superb se v minulých měsících setkala s pozitivním ohlasem a získala několik renomovaných vyznamenání. V září loňského roku byl vrcholný model automobilky na základě svého precizního, výrazného a emocionálního designu vyhlášen ,Best of Best’ v kategorii ,Exterior Volume Brand’ v soutěži ,Automotive Brand Contest 2015′. Rozhodla tak porota Rady pro design (German Design Council). Britský časopis What Car? ocenil model ŠKODA Superb Combi titulem „Nejlepší kombi roku 2016“.