› Modely Fabia, Octavia a Superb zvítězily ve svých třídách absolutně
› Pět modelů ŠKODA zvítězilo v kategoriích zohledňujících poměr ceny a užitné hodnoty
› Nezávislé hlasování čtenářů potvrzuje popularitu modelové palety značky ŠKODA

Best Cars 2016

Značka ŠKODA dominovala v letošní čtenářské anketě Best Cars v České republice. Modely Fabia, Octavia a Superb zvítězily ve svých třídách v absolutním pořadí. Kromě toho ovládly vozy ŠKODA Citigo, Fabia, Octavia, Superb a Yeti své kategorie v hlasování pro vozy s cenovým limitem, což opět potvrzuje jejich atraktivitu pro české zákazníky.

Ziskem absolutních prvenství pro modely Fabia (malé vozy), Octavia (nižší střední třída) a Superb (střední třída) se ŠKODA stala nejúspěšnější značkou hlasování čtenářů odborných motoristických časopisů vydavatelství Motormedia Bohemia. Také v kategoriích hlasování s cenovým limitem zohledňujících poměr ceny a užitné hodnoty si automobily značky ŠKODA odnesly pět prvenství. „Zisk tří trofejí v celkovém pořadí a pěti ve ‚Volbě B‘ je pro naši značku významným oceněním,“ komentuje výsledky vedoucí marketingu ŠKODA AUTO Česká republika Michal Pres. „Tento úspěch je to pro nás jasným signálem, že česká motoristická veřejnost vnímá naše vozy jako vysoce kvalitní a ekonomicky dostupné,“ dodal Michal Pres.

Mezinárodní anketa Best Cars se koná v šestnácti evropských zemích, v České republice ji každoročně vyhlašuje vydavatelství Motormedia Bohemia. Letos se konal již její 23. ročník, v němž hlasovalo více než 5 200 respondentů. Do ankety Best Cars jsou nominovány nejen novinky, ale také dříve uvedené modely, které jsou v daném roce v prodeji. Hlasující tak rozhodují, zda si vítězství v dané třídě zaslouží novinka nebo naopak ocení kvality prověřeného modelu.

Popularitu vozů ŠKODA mezi českými zákazníky potvrzují nejen četná vítězství v anketách, ale především prodejní výsledky na domácím trhu. Během prvních dvou letošních měsíců bylo zaregistrováno o 25 % více nových vozů ŠKODA než za stejné období loňského roku. Mladoboleslavské automobilce se podařilo obsadit první čtyři místa žebříčku nejprodávanějších modelů v České republice. Značka ŠKODA významně posílila svůj tržní podíl, po dvou měsících roku 2016 drží 34,8 % českého trhu s novými osobními automobily a zůstává jednoznačnou jedničkou.

best-cars-01