› Nové SUV ŠKODA KODIAQ bude od 27. října k vidění před Průmyslovým palácem na Výstavišti v Praze-Holešovicích a jako bílá skulptura ŠKODA Design v centru Prahy
› ŠKODA KODIAQ dostala jako první SUV design vycházející z nového designového jazyka značky
› Unikátní studie ŠKODA VisionS v instalaci s křišťálem z Lasvitu v premiéře před domácím publikem
› Automobilka ŠKODA je již popáté hlavním sponzorem Designbloku

ŠKODA KODIAQ

Značka ŠKODA se již popáté v řadě představí v roli hlavního partnera na pražské přehlídce designu a módy Designblok16. ŠKODA KODIAQ – první velké SUV značky – se od čtvrtka 27. října 2016 poprvé představí české veřejnosti v rámci prestižní přehlídky designu. Účastí na Designbloku16 potvrzuje ŠKODA důležitost designu v automobilovém odvětví.
skoda-kodiaq-111
ŠKODA je dlouhodobě etalonem špičkového českého designu a v uplynulých letech značka svou pozici v této oblasti dále intenzivně vyprofilovala. Pod vedením šéfdesignéra značky ŠKODA Jozefa Kabaně vznikl nový, výrazný designový jazyk využívající rovnováhu mezi racionalitou a estetikou. Čisté, ostré linie lemují dynamicky tvarované plochy, hra světla a stínu vytváří nečekané efekty. Prvním modelem, který vycházel z tohoto designového směru, byla ŠKODA SUPERB, novým modelem ŠKODA KODIAQ vstupuje nyní nový designový jazyk do segmentu SUV.

„Propojujeme funkci s estetikou, hledáme krásu v jednoduchosti. Jednou z inspirací nám při tom je umění výroby českého křišťálu,“ vysvětluje šéfdesigner ŠKODA AUTO Jozef Kabaň. „ŠKODA KODIAQ spojuje výrazný charakter s krystalickými prvky, sílu a robustnost propojuje s jedinečnou elegancí,“ dodává Kabaň. ŠKODA Design centrum, které Jozef Kabaň vede, je největším domácím designovým studiem a řadí se ke špičce v oboru průmyslového designu ve střední a východní Evropě. Zaměstnává více než sto designérů pětadvaceti národností.

Láska k detailu, kterou se ŠKODA při vytváření designu řídí, je zřejmá i v partnerství s prestižní mezinárodní přehlídkou Designblok. Letos popáté v řadě je automobilka hlavním partnerem Designbloku. Přehlídku, která začíná ve čtvrtek 27. října 2016, ozdobí na holešovickém výstavišti nový model ŠKODA KODIAQ, který bude umístěn v mobilním showroomu mladoboleslavské automobilky na volném prostranství před Průmyslovým palácem. Vystavený vůz bude volně přístupný veřejnosti i bez zakoupení vstupenky.