Málokdo chce platit víc, než musí. Toto pravidlo platí pro jakýkoliv druh výdajů, povinné ručení nevyjímaje. Tím spíše, když motorista nemá volbu, zda toto pojištění má nebo nemá platit. Zákon totiž určuje, že ho musí mít každé motorové vozidlo provozované na silnici. Proto každý čtenář určitě ocení, že může ušetřit díky porovnání povinného ručení.

Co je to srovnávač povinného ručení?

Srovnávač povinného ručení je nejlepší možnost, jak si vybrat vhodné pojištění motorového vozidla. Jedná se o internetovou online službu, která zdarma prostřednictvím kalkulačky spočítá a porovná pojištění od většího počtu pojistitelů. Zájemci o výhodnější povinné ručení tak nabídne srovnání, díky němuž si každý může vybrat, co mu vyhovuje.

Jsou mezi srovnávači nějaké rozdíly?

Samozřejmě platí, že rozdíly existují. Největší rozdíl je v jejich přehlednosti, šířce nabídky pojistitelů a schopnosti nabídnout co nejlepší cenu.

Další odlišností můžou být různé bonusy, které porovnávač dokáže svým klientům nabídnout. Naše srovnání nabízí každému, kdo uzavře online povinné ručení, následující bonusy:

    bezplatný právní servis k pojištění vozidla
    poukázku 100 Kč na nákup v internetovém obchodu Mall.cz
    odškodnění po nehodě zdarma
    zelenou kartu ihned na email a současně odeslání originálu poštou

Samozřejmou součástí služeb srovnávače povinného ručení je poradenská služba. Stačí zaslat dotaz prostřednictvím online formuláře a proškolený zaměstnanec se každému ozve a poradí.

Kde hledat hlavní rozdíly mezi pojišťovnami

Rozdílů existuje celá řada. Mezi ty nejzásadnější, které zjistíte díky online porovnání, patří:

•    Cena povinného ručení – zde není co představovat. Nejlepší cena prostě vítězí a srovnávač ji obvykle dokáže nabídnout velmi výhodně. Oproti běžným cenám se dosahuje hodnoty úspor až do výše 70%, přičemž průměrná částka úspory je uváděna okolo 1 700 Kč.
•    Pojistné limity – musíte se rozhodnout, jestli uzavřete pojistku na 35, 70, 100 nebo i 200 miliónů korun. Podle toho pak bude docházet k náhradě škody na majetku, zdraví nebo smrti, pokud ji způsobíte. Dobře si vše promyslete, neboť na co nestačí limit pojištění, to musíte zaplatit z vlastní kapsy.
•    Asistenční služba – téměř ke každému povinnému ručení vám srovnání nabídne i asistenční službu zdarma. Ovšem také ta má různé limity, které se liší nejenom mezi samotnými pojišťovnami, ale i v rámci jednotlivých pojistek. Navíc se odlišují asistenční služby poskytované v tuzemsku a zahraničí.
•    Připojištění – v nabídce pojišťoven je mnoho druhů připojištění k povinnému ručení. Obvykle jde o pojištění skel nebo úrazu řidiče a spolujezdců. Samozřejmě, že existuje i mnoho dalších variant. Připojištění lze obdržet jako součást povinného ručení nebo za příplatek.

Všechny tyto informace získáte díky srovnání povinného ručení online. Jakmile se rozhodnete pro konkrétní pojistný produkt, stačí vyplnit online žádost a vyčkat na pojistnou smlouvu a zelenou kartu. Ty vám dorazí na email a následně poštou až do domu. Prostřednictvím této internetové služby probíhá vše online a velmi rychle.