Pokud uslyšíte jméno Alexander Selipanov, pak vězte, že se jedná o velkého člověka v oblasti designu automobilů. Jeho největším úspěchem byl design Chironu a nyní bude své umění předvádět u Hyundaie.

Velký muž

Tento vousáč má na svědomí nejen magnificentní design modelu Chiron, ale své slovo měl i u designu Lamborghini Huracán. Nyní však bude otcem designu nově se formující automobilové značky jménem Genesis, která patří pod Hyundai. Volkswagenu tak dává sbohem.

Příští zastávka Genesis

Od ledna příštího roku se totiž stane šéfem Global Genesis Advanced Studia, které je momentálně budováno s velkou pompou v Evropě. Jeho přímým nadřízeným tak bude již jen Luc Donckerwolke, tedy šéf Genesis Design. Pro Sašu se jedná o velkou výzvu, protože luxusní značka Hyundai je prozatím ve svých plenkách a Saša bude mít k dispozici naprosto nepopsaný list designového papíru.

Šikovný člověk

Osobně však nemáme vůbec strach, že by to nezvládnul. Všeho se totiž ujal odborník na slovo vzatý. Saša totiž studoval design na kalifornské Art College of Design a jeho kariérní cestička doposud vede od Volkswagenu přes Lamborghini po Bugatti, a nyní směřuje do Hyundaie. Zajímavostí je, že Hyundai v hnízdě Volkswagenu nelovila poprvé. Již v létě se dal na scestí i Lee SangYup, což byl designér značky Bentley. Ten momentálně působí jako víceprezident Genesisu pro design.

Doufejme tedy, že Volkswagenu ještě nějaké šikovné ruce zbyly, aby nám mohl i nadále servírovat tak povedené designové kousky, kterými se několik posledních let pyšní.