Čeká vás příští rok koupě nového vozu, a vy neustále přemýšlíte nad tím, jaký automobil koupíte? Pokud jste stále nerozhodnutí, můžete se spolehnout na odborníky, a vsadit na vítěze prestižního ocenění Best Buy Car of Europe in 2017.

Letos se konal již šestnáctý ročník ankety Autobest, ve které vybírali vítěze novináři z jedenatřiceti zemí, a nechyběli ani zástupci z Česka. Za celkovým vítězem se stal Seat Ateca a na druhém místě se umístil Peugeot 3008. Bronz připadl Toyotě C-HR a čtvrtá pozice připadla Citroenu C3. Finálovou pětku pak uzavřela Kia Niro.

Ateca si ocenění odnesla především díky svému designu, pohodlí a snadnému řízení. Zároveň byl velmi důležitý poměr cena výkon. „S atecou jsme vstoupili do nového segmentu a toto ocenění potvrzuje, že jsme se vydali správným směrem,“ řekl Luca de Meo, předseda představenstva společnosti Seat.

Na toto SUV vyráběné v Česku navážou v novém roce také další důležité novinky této španělské značky. Hned z kraje roku se můžeme těšit na modernizovaný Leon, dojde také na pátou generaci modelu Ibiza a dočkáme se také nespecifikovaného crossoveru Arona. České značky bohužel v této soutěži nebodovaly.