Audi si pro nás na příští rok chystá novinku v podobě nové Audi Q8. Ta se prozatím představila pouze na dvou nákresech. Nyní však byla světu představena první fotografie tohoto konceptu, která cudně odhaluje masky chladiče, světlometu a nárazníku.

Automobil by měl být odhalen v Deetroitu, tedy lépe řečeno jeho konceptovou studii. Automobil by se měl v roce 2018 stát nejluxusnějším modelem celé značky a tak tak o sobě již nyní dává pořádně vědět. Minulý týden se ukázaly dvě skici tohoto modelu, a nyní přišel čas na fotografie. Podle očekávání většinu vozu zakrývá plachta, ovšem Marc Lichte, coby nový šéf designu značky, alespoň malý kousek z vozu jemně poodhaluje. Ukazuje především o výrazně tvarovanou masku vozu s předním nárazníkem a cípem jednoho ze světlometů.

Celý automobil je stylizovaný do absolutního drama, na což nejsme u Audi zas tak zvyklí. Nesmíme však zapomínat, že se jedná pouze o koncept, a tedy finální podoba se může od této verze zásadně lišit. Ovšem automobilce by jen a jen prospělo, kdyby trochu více přitvrdila, a to především v oblasti designu, a proto by nám udělalo velkou radost, pokud sériová verze byla této konceptové co nejvíce podobná.

To se však dozvíme až za rok. Prozatím můžeme jen spekulovat. Doposud víme jen to, že se bude jednat o crossover s kapotou vyvedenou do stylu kupé. Hierarchicky pak bude tento automobil stát po boku limuzíny A8. Navíc bude vybaven pouze šesti a osmiválcovými motory a bude stát na platformě MLB-EVO.