Škoda a kabriolet, to je věc, která sahá pěkně hluboko do historie. Není proto na škodu podívat se, jak by kabriolet slušel současným modelům tuzemské automobilky. Co třeba tento?

Pokud se podíváme na dnešní automobilové trendy, kabriolety zde budeme hledat marně. Žijeme v době crossoverové a podle toho také vypadají nové a nové modely, které automobilky nabízejí. V podstatě stačí několik ochranných plastů na karoserii a hned se automobil hrdě prsí s nápisem crossover na hrudi. Někdy jsou vozy také nazývány vtipným pojmem městské SUV, což si protiřečí jak jen to jde. Bohužel jak to tak vypadá, tento trend jen tak neopadne a to znamená stále velmi málo prostoru pro kupé a kabriolety.

Příkladem nám může být Renault se svým modelem Megane. Ten již dopředu hlásí, že s třídveřovou variantou absolutně nepočítá a na kabriolet můžeme rovnou zapomenout, protože ten by si koupilo jen opravdu velmi málo nadšenců. Podobně jsou na tom i další značky, bohužel Škodu Auto nevyjímaje.

Přitom současné modely s okřídleným šípem ve znaku by v kabrio verzi nevypadaly vůbec špatně. Ostatně podívat se na to můžete v nové grafice od Theophiliuse China, který vytvořil něco skutečně povedeného. Do parády si vzal Škodu Octavii po faceliftu s kontroverzními zdvojenými světlomety. Ty však nahradil jednodílnými známými z konceptu Vision C. Na zádi pak nemusel měnit vůbec nic, jen třetí brzdové světlo bylo přemístěno do víka kufru vozu. Sem se tam schovala střecha automobilu.

Co říkáte na výsledek vy? Myslíte si, že by takovýto model měl u našinců úspěch? Že by měla Škoda navázat na velké úspěchy modelu Felicia?