Věc, o které se nám před rokem ještě ani nesnilo se stala skutečností. Automobilka Škoda Auto potvrdila výrobu ostré verze modelu Kodiaq, která ponese označení RS. Nám tak nyní nezbývá než jen čekat a velmi se těšit.

SUV Kodiaq si sice již můžete pořídit, ovšem jeho nabídka není zdaleka kompletní. Na trhu máme totiž zatím první díl složitější skládanky. Postupně budou přibývat další dílky v podobě verze Scout, poté SportLine a nakonec Laurin a Klement. No a samozřejmě jako zlatý hřeb dorazí také nabušená verze RS, která bude mít co nabídnout.

Modely Citigo, Fabia, Superb se verze RS rozhodně nedočkají, protože veškerá péče nyní bude věnována modelu Kodiaq RS. Doposud se tvrdilo, že automobil bude k mání někdy v roce 2018 nyní však víme více detailů. Podle nejnovějších informací by měl model přijít na trh v pětatřicátém týdnu příštího roku, tedy začátkem listopadu, což je přesně jeden rok po verzi SportLine, která by měla dorazit taktéž na podzim tohoto roku, asi půl roku po verzi Scout a Laurin a Klement.

Jako první se dočkáme verze Scout a to již na přelomu června a května tohoto roku v rámci pravidelné modelové péče. Navíc také víme, že se některé deriváty tohoto SUV představí již v březnu na autosalonu v Ženevě.

Informace o příchodu verze RS je již potvrzena i vedením a to vedoucím oblasti výzkumu a vývoje automobilky. Nemůžeme však čekat silný benzínový motor. Současné zprávy hovoří spíše o dvakrát přeplňovaném dvoulitrovém turbodieselu, který známe z modelů Passat a Tiguan.

Agregát by měl poskytovat výkon 176 kW, a pokud se něco nezmění, mělo by jít o nejsilnější motorovou nabídku. Do jisté míry podobný výkon však můžete mít ve vozy již nyní a to dvoulitrové TSI z Audi, s výkonem 132 kW s převodovkou DSG a pohonem všech kol.