Ani nové Ibize se nepodařilo udržet všechna svá tajemství až na den premiéry. Na internet unikly její první fotografie. Design příliš nepřekvapuje.

Oficiální odhalení malého modelu Ibiza proběhlo ve španělské Barceloně, ovšem jen krátce předtím unikly na internet první fotografie. Jako první je zveřejnil polský server Motofilm. Fotografie pak potvrzovali dřívější prohlášení automobilky, že Ibiza bude následovat nastavený trend a svými tvary se velmi přiblíží Leonu a Atece. Právě k prvnímu jmenovanému má novinka velmi blízko a to do takové míry, že by se dala označit za jeho menší dvojče. Celkově působí automobil velmi dynamicky a zajímavě.

I přesto se však na automobilu dají nalézt některé rozdíly oproti Leonu. Ibiza má mnohem jednodušeji řešené hlavní světlomety a odlišný přední nárazník. Liší se i boční prosklení a prolisy na boku karoserie. Koncová světla jsou také menší než u Leonu.

Nejvíce se však liší interiér obou vozů. Palubní deska Ibizi má nejblíže ke Škoda Fabia, jiné je ovládání klimatizace, a rozdíl je i v poloze displeje multimediálního systému. Naopak potěší shodné prvky ve sportovním tříramenném volantu a přístrojovém štítu.

Technickým základem vozu je modulární platforma MQB, kdy Ibiza bude vůbec prvním malým hatchbackem koncernu VW Group, který jí bude mít tu čest využívat. I díky tomu naroste automobil do velikosti 4,1 metru, přičemž pod kapotou nalezneme tříválce a čtyřválce, které by mohl doplnit také nový motor 1.5 TSI.

Krom pětidveřového hatchbacku se počítá i s verzí kombi. Co naopak nevznikne, bude třídveřová verze. Seat se zde prostě řídí trendy, které třídveřové vozy posílají do záhrobí. Milovníci Ibizi Cupra vša zoufat nemusejí, malý hothatch určitě bude i v nové generaci.