Pokud zajdete do autosalonu Lamborghini, budou vám nabízeny vesměs dva modely. To by se však tento rok mělo změnit, protože do nabídky přibude i třetí model, kterým bude SSUV.

Tyto dva hlavní modely jsou Aventador a Huracán, oba s dvanáctiválcovými motory, které se řadí mezi špičkové supersportovní vozy. Lamborghini pak od těchto dvou modelů odvozuje i další derivace, ovšem tento rok přijde něco zcela nového, a to sériová verze konceptu Urus, která byla nyní vůbec poprvé odhalena na silnici.

Výroba automobilu se kvapem blíží a jeho vývoj je nyní v plném proudu. Současné testovací centrum se usadilo v Dánsku, kde byl model také vyfocen. Opticky bude novinka vycházet z již zmíněného Urusu, přesto se však bude v některých ohledech lišit. Pod nánosem kamufláže je dobře viditelný odlišně řešený přední nárazník. Silueta vozu však zůstává totožná.

Základem vozu bude platforma MLB, tedy stejná jako u modelu Audi Q7, nebo Bentley Bentayga. O pohon se budou starat dvakrát přeplňovaný vidlicový osmiválec o objemu 4 litrů, který byl oznámen již v roce 2015. Standardem bude pohon všech čtyř kol. Později by se měla nabídka rozšířit i o plug-in hybrid, naopak se vznětovou verzí počítat nemůžeme.

Sériová verze Urusu však bude zcela jistě představovat vůbec nejrychlejší SUV na trhu. I proto jej někteří již nyní označují jak SSUV, tedy supersportovně-užitkové vozidlo. Cílem vývojářů bylo postavit velmi rychlé, avšak snadno ovladatelné vozidlo, které má dokonalé jízdní vlastnosti nejen na silnici, ale i mimo ní. Právě kvůli výletům mimo zpevněné cesty dostane vůz přeplňovaný motor, který nabídne dostatečně vysoký točivý moment. Důvodem turbomotoru jsou však také samozřejmě nižší vypouštěné emise.