Letošní ženevský autosalon se blíží a s ním i nová nálož automobilových novinek. Představí se nám jak nejmodernější supersporty, tak také novinky z běžné produkce.

Ženevský autosalon platí již delší dobu za nejdůležitější událost nejen evropského automobilového průmyslu. Startuje již za chvíli a to 7. dubna, a i přesto, že autosalony v poslední době moc netáhnou, máme se skutečně na co těšit. Čeká nás totiž hned 148 světových premiér, které zde představí velkovýrobci, i menší producenti. Tak se pojďme na ty nejzajímavější podívat.

Alpine A 110

O oživení této francouzské sportovní značky si vrabci na střeše štěbetají již dlouho. Na letošním autosalonu se představí novinka produkovaná Renaultem, který jí však produkuje právě pod značkou Alpina. Je jasné, že se bude jednat o lehký sporťák, který bude svým jménem i vzhledem připomínat klasickou Alpine A 110 z šedesátých let.

Ferrari 812 Superfast

Svou trochou do mlýna přispěje také Ferrari, a to s modelem 812 Superfast. Podle některých názorů se bude jednat o poslední automobil této značky bez hybridního motoru. Atmosférický dvanáctiválec tohoto dvoumístného kupé bude poskytovat výkon 588 kW a sto kilometrové rychlosti dosáhne za 2,9 sekundy. Maximální rychlost pak činí 340 kilometrů v hodině. Specialitkou je i natáčecí zadní náprava.

Volkswagen Arteon

Pojďme se podívat na vozy, které se v naší garáží eventuálně objeví trochu snáze. Jedním z nich by mohl být i Volkswagen Arteon, prostřednictvím kterého chce VW dokázat, že se také umí odvázat. Tato novinka bude nástupcem modelu Passat CC, od kterého se bude lišit především svou výrazností, velice bohatou výbavou a to na úrovni prémiových značek.

Volvo XC60

 

Novinka od Volva, která naváže na velmi úspěšnou předchozí řadu se bude vyznačovat sportovní siluetou a samozřejmostí bude také velké množství bezpečnostních prvků a asistentů. Jedním z nich bude snímání mrtvého úhlu, kdy se automobil sám stočí zpět do svého pruhu, bude-li hrozit srážka.