Je to zajímavé, ale automobily dodávané společností Škoda Auto na čínská trh se svým vzhledem liší od vozů, které jsou dodávané na trh evropský. Skvěle to dokazuje nová Škoda Octavia určená právě pro Čínu, která v mnohém připomíná Superb minulé generace.

Modernizace Škody Octavia vzbudila poměrně dost velký rozruch, a to zejména díky děleným předním světlometům. Postupem času jí však lidé stále více přicházejí na chuť a poslední dílo Josefa Kabáně se začíná líbit. Jde o něco zcela nového a nezvyklého. Ovšem zcela nové pocity z vozu budou zažívat i zákazníci z Číny.

Nová Octavia se představí na autosalonu v Šanghaji a bude skutečně jiná, než evropská Octavia. Design se bude lišit a to hodně. Změny se netýkají ani tak přední části vozu, kde se pouze zvýraznil prolis předního nárazníku, a automobil dostal přední xenonové světlomety bez ostřikovačů, ale dotkly se především zadní části.

Automobil přišel o své charakteristické zadní svítilny ve stylu Audi A6, ale dostal nové, které v mnohém připomínají ty použité u Superbu druhé generace po faceliftu. Chybí také prolis na víku kufru, který nyní vyplňuje vnitřní část svítilen.

Drastický zásah do vzhledu vozu se týká pouze liftbacku. Kombi dostalo stejné svítilny jako u nás. Derivát Scout se zase neliší ochrannými plasty nárazníku.