› Posádka Jan Kopecký/Pavel Dresler vyhrála Janča Valašskou Rally
› Kopecký/Dresler vyhráli s vozem ŠKODA FABIA R5 po jedenácté v řadě za sebou v českém mistrovství
› Michal Hrabánek: „Velká gratulace Janu Kopeckému a Pavlu Dreslerovi k suverénnímu vystoupení“

ŠKODA FABIA R5

Tovární posádka ŠKODA Jan Kopecký/Pavel Dresler vyhrála úvodní podnik českého mistrovství v rally. Obhájci titulu zvítězili na Janča Valašké Rally a jsou tak po jedenácté za sebou s vozem ŠKODA FABIA R5 v národním šampionátu neporažení. Zkušená posádka předváděla oba dny rally suverénní výkony a vedla celkovou klasifikaci od první do poslední rychlostní zkoušky. Na třetím místě skončila posádka Jan Černý/Petr Černohorský, rovněž s vozem ŠKODA FABIA R5, kterou nakonec druhá posádka, Václav Pech/Petr Uhel, porazila o pouhou jednu sekundu.

​„Velká gratulace Janu Kopeckému a Pavlu Dreslerovi k suverénnímu vystoupení na úvodním podniku. Na rally dominovali od první do poslední rychlostní zkoušky. Jedenácté vítězství v řadě pro vůz ŠKODA FABIA R5 je samozřejmě potvrzením naší dosavadní práce. Když se podívám do tváří členů týmu, můžu říct jen jediné: jsou hladoví a chtějí další úspěchy. Blahopřeji samozřejmě také třetí posádce, Janu Černému s Petrem Černohorským. Ukázali, nakolik je vůz ŠKODA FABIA R5 konkurenceschopný,“ řekl šéf ŠKODA Motorsportu Michal Hrabánek.

Janča Valašská Rally, letošní novinka v kalendáři mistrovství ČR, měla dvanáct rychlostních zkoušek o celkové délce 150,56 měřených kilometrů, z nichž posádka Jan Kopecký/Pavel Dresler vyhrála celkem jedenáct. Kopecký rally dominoval od první rychlostní zkoušky a v cíli měl na svého hlavního rivala Václava Pecha na druhém místě náskok 1:11,1 minut. Napínavý byl boj o druhé místo, který pro sebe posádka Pech/Uhel rozhodla až na poslední rychlostní zkoušce a odsunula tak vůz ŠKODA FABIA R5 dvojice Černý/Černohorský na třetí místo.

„Byl to úžasný víkend pro celý tým,“ řekl Jan Kopecký. „Vůz ŠKODA FABIA R5 byl perfektně připraven a běžel od první do poslední vložky skvěle, velký dík všem zúčastněným. Vítězství nás utvrzuje v naší cestě. Je ale také měřítkem pro další úkoly. Dobrý dojem chceme potvrdit na dalších rally na národní i mezinárodní úrovni.“

Konečný stav Janča Valašské Rally (MČR):

01. Kopecký/Dresler (CZ/CZ); ŠKODA FABIA R5; 1:30.57,8 hod.
02. Pech/Uhel (CZ/CZ); Ford Fiesta R5; + 1:11,1 min.
03. Černý/Černohorský (CZ/CZ); ŠKODA FABIA R5; + 1:12,1 min.

08. Tlusťák/Vybíral (CZ/CZ); ŠKODA FABIA R5; + 4:25,4 min.
09. Tarabus/Machů (CZ/CZ); ŠKODA FABIA S2000; + 4:27,6 min.
10. Štajf/Rajnoha (CZ/CZ); ŠKODA FABIA R5; + 4:52,4 min.

Číslo pro Janča Valašskou Rally: 11

Tovární jezdec Jan Kopecký vyhrál při svém triumfu na Janča Valašské Rally po jedenácté v řadě. Vůz ŠKODA FABIA R5 je tak od svého debutu v českém mistrovství na Rally Šumava Klatovy v dubnu 2015 neporažený. Navíc Kopecký na úvod sezóny zajel jedenáct z celkových dvanácti možných nejrychlejších časů na rychlostních zkouškách a jeho náskok před druhým byl na konci rovněž úžasné číslo: 1:11,1 minut.