Již brzy se modelová paleta značky Volkswagen rozroste o nového člena, kterým bude crossover menší než tiguan. Dostane 1.5 TSi Evo a stejný základ, jakým disponuje i Audi Q2.

Rok 2017 znamená pro Volkswagen z koncernového hlediska, rozsáhlou expanzi co se oblasti SUV týče. Na začátku tohoto roku se představila novinka jménem Atlas, který představoval velké SUV určené pro americký trh. V březnu pak přišel Tiguan Alispace, který byl prodloužen na délku Škody Kodiaq se třemi řadami sedadel. Nyní se blíží premiéra dalšího SUV modelu, který bude menší crossover T-Roc. Představí se v druhé polovině roku.

Volkswagen T-Roc o sobě dal poprvé vědět v roce 2014, kdy se představil i stejnojmenný koncept. Sériová verze si jméno tohoto konceptu ponechá, ovšem svou koncepcí se od něj bude zcela zásadně lišit. Z dvoudvéřového SUV s otevřenou karoserií se stane konvenční crossover s dvěma páry dveří a uzavřenou karoserií. Některé zajímavé detaily z konceptu však budou přeci jen zachovány.

Pokud jste modely od Volkswagenu považovali za konzervativní a trochu nudné, T-Roc váš názor zcela změní. Je totiž tak trochu funky a proto se bude vyrábět s dvoubarevnou karoserií a k dispozici bude také celá řada barev pro interiér, aby oslovil hlavně mladší zákazníky. Nic neobvyklého, ovšem u Volkswagenu to vidíme poprvé.

Silueta celého vozu a vlastně i jeho cílová klientela připomínají Audi Q2 a není to náhodou. Oba vozy totiž mají mnoho společného, přičemž největším pojítkem bude modulární platforma MQB a shodný rozvor náprav. Délka T-Rocu by měla být podobná jako u Golfu a co se motoru týče, nabídka bude startovat na přeplňovaném čtyřválci 1.0 TSI  a novém čtyřválci 1.5 TSI Evo, který se představil již v Golfu. K dispozici budou však i dvoulitrové turbodiesely a motory bude možné kombinovat s převodovkami DSG a pohonem všech kol.