› Jméno a jeho psaná podoba jsou odvozeny od jazyka původních obyvatel Aljašky
› KAROQ je kombinace slov „KAA‘RAQ“ (auto) a „RUQ“ (šíp)
› ŠKODA KAROQ je důsledným pokračováním modelové ofenzívy v kategorii SUV
› Světová premiéra nového kompaktního SUV se uskuteční 18. května ve Stockholmu

ŠKODA KAROQ

Nové kompaktní SUV značky ŠKODA se jmenuje KAROQ. Jméno a jeho psaná podoba pochází z jazyka Aleuťanů, kmene původních obyvatel, žijících na ostrově u jižního pobřeží Aljašky. Jménem nového kompaktního SUV se ŠKODA přibližuje psané podobě jména ŠKODA KODIAQ, čímž vzniká jednotný systém názvů pro existující a budoucí modely kategorie SUV. ŠKODA KAROQ, která se veřejnosti poprvé představí 18. května ve Stockholmu, představuje další milník SUV-ofenzívy značky ŠKODA.

​„ŠKODA KAROQ je zcela nově vyvinuté SUV, které bude ve všech dimenzích definovat nová měřítka pro naši značku a ve své třídě. S tímto modelem do třídy kompaktních SUV přinášíme jak charakteristické přednosti vozů značky ŠKODA, tak i emocionální designový jazyk,“ říká předseda představenstva společnosti ŠKODA AUTO Bernhard Maier. „ŠKODA KAROQ přesvědčuje svou jedinečnou příslušností ke značce, nezaměnitelnou produktovou identitou a současně přináší, vedle typických charakteristik vozů ŠKODA, nový emocionální designový jazyk značky do třídy kompaktních SUV,“ dodává Maier.

Inspiraci pro jméno ŠKODA KAROQ dali – stejně jako tomu bylo už u modelu ŠKODA KODIAQ – obyvatelé ostrova Kodiak. Odlehlé souostroví, které leží u jižního pobřeží Aljašky na 57. stupni severní šířky a na 153. stupni západní délky, fascinuje svou divokou nedotčenou přírodou. Tamní původní obyvatelé z kmene Aleuťanů ve svém jazyce označují automobily slovem „KAA‘RAQ“. „RUQ“ znamená šíp, který je i ústředním motivem loga značky ŠKODA, vyjadřujícím dynamiku značky. Z kombinace obou slov pak vzniklo jméno nového kompaktního SUV značky – ŠKODA KAROQ.

„Je pro nás důležité, dát našemu novému SUV silné jméno, které bude také součástí jednotného systému názvů SUV-modelů značky ŠKODA,“ říká Werner Eichhorn, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast prodeje a marketingu. „Vytváříme tak mimořádnou a zapamatovatelnou identitu hodnot značky pro naše zákazníky,“ dodává Eichhorn.

V rámci Strategie 2025 bude značka v následujících letech důsledně pokračovat v rozšiřování modelové palety. Těžiště bude spočívat v rozšiřování nabídky modelů SUV. Nedávno bylo na trh uvedeno nové velké SUV ŠKODA KODIAQ. Model ŠKODA KAROQ je pro automobilku dalším milníkem. Nové kompaktní SUV bude mít svou premiéru 18. května ve Stockholmu. Na trh nový model vstoupí ve druhém pololetí roku 2017.