Audi si pro nás chystá elektrickou ofenzivu. Zanedlouho se na trhu představí elektrický crossover a hned po něm se dočkáme i cenově zajímavějšího sedanu. Ten se bude snažit být konkurenci především pro chystanou novinku Tesly jménem Model 3.

O Tesle dnes slyšíme na každém rohu, a to tato značka existuje jen pár let. Za tu dobu se jí však podařilo dostat do pozice, ve které udává trendy, na které slyší i ty největší automobilky, jakou jen například i Audi. A v tak mají automobilky v Evropě nyní plné ruce práce s tím, aby byly schopny odpovědět na každý Musckův krok.

O modelu S od Tesly by se dalo v klidu říci, že prozatím nenašel plnohodnotného konkurenta. Plánovaný Model X, který bude představovat elektrický crossover, na tom však bude trochu jinak. Ten má své konkurenty v podstatě již nyní, ovšem všichni jsou výsledkem práce skutečně luxusních automobilek Audi nevyjímaje. Ta již nějaký ten pátek slibuje příchod elektrického SUV Q6, které se začne prodávat v roce 2018.

A právě na elektrickou Q6 by měl navázat nové e-tron, který by měl být kompaktním sedanem. I když co se kompaktnosti týče, musíme toto slovo brát s rezervou. Bude se jednat o vůz střední třídy, který bude odpovídat zhruba typu A4. Bude se jednat o sedan a právě zde je zcela jasně vidět co Tesla v Evropě způsobuje. Zatímco před rokem nechtěl nikdo u Audi o elektrickém sedanu ani slyšet, nyní se situace zcela obrátila.

Automobil dostane jako první elektrickou platformu Volkswagen MEB a k jeho pohonu poslouží dva elektromotory, jeden pro přední a druhý pro zadní nápravu. Celkový výkon by se měl vyšplhat na 225 kW a jízdní dosah bude činit až 480 km. Minimálně co se vrcholové verze týče. V nabídce bychom však měli nalézt i slabší verze s nižším dojezdem. Tak uvidíme, co si pro nás Audi nachystá.