Volkswagen využil blížícího se léta a ve jménu nových letních trendů upravil Golf, Jettu a Beatle. Nečekejte však nadupané vozy s hřmotnými stády koní pod kapotou. Tady jde především o pověstný americký chill.

Zatímco v Evropě Vokswagen jasně dominuje, ve Spojených státech, je jeho pozice zcela jiná. I přesto však Volkswagen i o tento trh pečuje a činí se zde. Jen nyní na výstavě v Savannahu představuje pět nových konceptů.

Beetle Post

První z nich je upravený Beetle na jehož výrobě spolupracovala BMW jezdkyně Alice Post. Tento brouček v jasně oranžové barvě uveze na zádi dvě kola BMX a jistě zaujmou i jeho obrovská 19“ kola  Radi8 Mr. Drama Queen s naprosto skvělým designem. Auto je pak vyvedeno v sérii R-Line.

Jetta GLI Nardo

Jetta v populární šedé barvě inspirované známým italským okruhem. Tento vůz má šasi s komponenty Street Performance. Obuta je do kol HRE FF01 Flow Form. Pneumatiky jsou BFGoodrich G-Force Comp-2. Jetty jsou v USA poměrně dost populární a to již od své druhé generace, která vzešla z dvojkového Golfu. Jiné názvy se zde pro sedany nižší třídy vlastně v zámoří ani nepoužívaly.

Golf do přírody

Zajímavý je také Golf AllTrack Country, který vzpomíná taktéž na druhou generaci Golfu, se čtyřkolkou Syncro. Vepředu najdete ochranný rám a na zádi náhradní kolo. Samozřejmostí je modernější 4Motion. Alltrack je vyšší o 51 mm. Automobil je určený především pro kempování, o čemž jasně svědčí i stan umístěný na střechu vozu. Dokonce je schopen zachytávat sluneční energii, díky které se vyhřívá sprcha. Auto sice v bílé barvě zas tolik zálesácky nevypadá, ale i malá snaha se cení. Připočítáme-li i šedé pruhy na ní.