Přáli jste si někdy, aby se váš automobil jmenoval přesně podle vašeho přání? Seat vám to nyní umožní. Stačí jen vybrat správné jméno pro nové SUV a pokud se bude Seatu líbit, bude jej nosit celá modelová řada.

Dávat jméno automobilům, to je alchymie. Jedná se o velice složitou věc, protože jméno by se nemělo shodovat s žádným jiným, které již automobilka použila, zároveň by mělo nějakým způsobem vyjadřovat podstatu vozu, a také by mělo představovat jakýsi návod, jak se v automobilu orientovat. Například Škoda má například jednotící písmeno pro své SUV modely Q.

Mnoho lidí však není se jménem svého vozu spokojeno, a tak mu dávají vlastní jména, jenomže to není tak úplně ono. S problematikou pojmenování své novinky se nyní potýká i Seat. Jak je známo, ten své modely pojmenovává podle španělských míst, ať už se jedná o regiony či města. Nyní se však rozhodl, že na to půjde od lesa, a výběr jména svěřil do rukou svých zákazníků.

Oba doposud známé modely SUV mají ve jméně společné písmeno A. Dvojče Karoqu nese název Alteca a k němu by v nejbližší době měl přibýt ještě menší crossover Arona. Je tu však ještě jeden model, který se bude pohybovat na hranici nižší střední a střední třídy, tedy dvojče Kodiaqu. A právě u něj Seat neví, jaké jméno by mu měl dát. Tedy ruku na srdce, on to asi tuší, ale proč trochu nenastartovat marketing že?

I vy tak můžete navrhnout jméno automobilu. Stačí jen na sociální sítě umístit hashtag #SEATseekingName a za něj napsat vlastní tip. Je zde určitá šance, že se váš návrh probojuje až do elitní skupiny, která bude odhalena na frankfurtském autosalonu. Z této skupiny pak budou opět zákazníci volit svého šampiona a finální jméno, které nakonec model hrdě ponese. Tak přemýšlejte a třeba se díky tomu zapíšete do historie.