Nové Polo, které bude stát na platformě MQB bude mezigeneračně větší a nabídne prostornější kabinu. Jaké jsou další tajemství novinky, která bude mít zanedlouho premiéru? Pojďme se na to podívat.

Pokud jste fanoušky malého hatchbacku od automobilky Volkswagen, pak jistě víte, že se co nevidět dočkáme zcela nové modelové generace. Ta bude představena již tento měsíc a to na statické prezentaci v Berlíně, která se bude konat 16. června. Dozvíme se tak mnohem více než nám prozradilo video maskovaného prototypu, které se nedávnou objevilo na internetu.

Již nyní víme, že novinka bude navazovat na současný designový trend, který je ve Wolfsburgu udáván. Svou velikostí a tvary se bude, již tradičně, více blížit většímu Golfu. A společná by měla být i výbava. Předpokládá se nabídka digitálního přístrojového štítu, plně diodového systému, větší obrazovky multimediálního systému a v nabídce by se také měly objevit adaptivní tlumiče.

Automobil mezigeneračně vyroste a to na délku 4,053 mm a její rozvor bude 2,564 mm, tedy stejný jako u Seatu Ibiza. S Ibizou bude mít Polo stejnou také platformu MQB s označením A0 a stejná bude i nabídka motorů. To znamená, že zákazník bude mít na výběr ze tří různých variant. Tříválec 1,0 TSI, čtyřválec 1,5 TSI Evo a k tomu různé varianty 1,6 TDI. Dočkat bychom se však měli i přeplňovaného tříválce TGI, který bude schopný spalovat CNG. Zajímavostí je i hybridní verze, která bude pracovat na základě 1,5 TSI. Vrcholem nabídka pak bude samozřejmě verze Polo GTI, které by se mělo dočkat upsizungu díky čtyřválci 2,0 TSI s výkonem kolem 147 kW.

https://www.youtube.com/watch?v=So7E61_z_v4

Novinka bude vyráběna ve španělské Navaře, ovšem je počítáno i s lokální produkcí v dalších částech světa, jako je například Jižní Afrika. První exempláře by se měly u zákazníků na dvorku objevovat ještě tento rok.