Jak jsme vás již informovali, premiéra nového Pola se pomalu ale jistě blíží. Automobilka Volkswagen samozřejmě nechce do posledního možného momentu prozradit, jak vůz vlastně vypadá, ale aby nalákala, zveřejnila několik drobných detailů, které tak trochu prozrazují, o čem novinka vlastně bude.

Již za dva dny bude mít novinka svou velkou premiéru v Berlíně. Představí se nám tak druhý model postavený na modulární platformě MQB A0. Automobilka nyní představila několik oficiálních obrázků, ze kterých zaujmou především přední světlomety s výraznými diodovými linkami, které navazují na spodní chromovanou lamelu masky chladiče. Přední kapota je výrazně prohnutá, dalo by se říci až mušlovitá, stejně jako u Volkswagenu Arteon. Velice zajímavé je i ostré napojení na světlomety na přední blatníky. Vodorovná linka táhnoucí se po celé délce boku vozu až k zadním světlometům nás však nepřekvapila, známe jí i z jiných modelů.

Zadní část si pak prošla změnou asi nejmenší. Všimneme si zde především výrazné příčné linky, která navazuje s boku automobilu. Svítilny se z vrchu dolů nerozšiřují tak, jak tomu bylo doposud, ale naopak zužují. Výraznějším je i grafika svítilen a patrná je přítomnost diodové techniky.

Automobil výrazně povyroste. Zatímco předchozí generace měla 3972 milimetrů na délku, její nástupce překoná magickou, 4 tisícovou hranici na 4053 milimetrů. Ovšem nárůst není jen do délky, ale také do šířky, a to z 1682 milimetrů na 1751 milimetrů. Zvětší se také rozvor náprav a jemně se zmenší výška automobilu.

Pokud byste rádi viděli automobil již nyní, můžete se podívat na oficiální video automobilu, kde se nám představuje celý. Má to jen jednu malou nevýhodu, a to takovou že automobil je na něm kompletně celý zamaskovaná. Musíme prostě počkat na 16.!

https://www.youtube.com/watch?v=So7E61_z_v4