Lamborghini pomalu ale jistě finišuje se svým novým SUV, které se prozatím představilo pouze pod vrstvou maskovacího polepu. Mohli jsme si však již poslechnout zvuk této novinky, a ptáme se, je tohle ještě vůbec staré dobré Lambo?

Sériový vůz by se měl představit již příští rok a jak bude vypadat je prozatím velká neznámá. Veškeré testované prototypy totiž doposud halila silná vrstva maskovacích polepů a fólií, které neprozradili o podobě vozu ani trochu. Ovšem alespoň nějakou představu nám dává prototyp, který se představit v Pekingu v roce 2012.

Víme také, jaká pohonná jednotka se bude ve voze ukrývat. Bude jí čtyřlitrový osmiválec se dvěma turby, která bude poskytovat výkon 478 kW. To není vůbec málo, ale podobný výkon se tak nějak očekával. Ovšem co překvapilo snad všechny, byl zvuk, který se linul z jednoho z testovaných prototypů. Ten se proháněl na Severní smyčce Nürburgringu a vůbec o sobě nedával znát, že patří do rodiny Lamborghini.

Zatímco klasické modely jako Huracan, nebo Aventador o sobě dávají znát na míle daleko, v tomto případě budeme muset do vozu snad vrazit, abychom zjistili, že se jedná o Lamborghini. Novinka má totiž vůbec poprvé přeplňovaný motor a na jejím zvuku je to velmi znát. Nemůžeme říci, že by byl zvuk nějak špatný, ale k Lamborghini podle nás patří trochu jiný heavy metal. Ovšem to není jediná špatná zpráva. K této verzi časem přibude také plug-in hybrid. Ten by měl mít stejnou techniku jako Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, což znamená čtyřlitrový motor V8 kombinovaný s elektromotorem. Maximální výkon zde činí 650 koní a udávaná spotřeba je 3 litry na sto kilometrů. Bude se tak jedná o super úsporné Lambo, které v historii nemá obdoby.