Léta odmítání. Přesně takový byl postoj Ferrari vůči některým tlakům, aby taktéž vytvořilo sportovní SUV, tak jako to udělal například Aston Martin, Maserati nebo Lamborghini. Jak to ovšem vypadá i tyto ledy nakonec povolili a Ferrari přemýšlí o vytvoření crossoveru.

Móda SUV je stále na pořadu dne a tak je většina automobilek již prodává, popřípadě je připravuje. Jsou zde však i tací, kteří je naprosto razantně odmítají, pod představou, že by takový vůz narušil jejich image. To platí i pro Ferrari, která si tento postoj před veřejností udržuje i nadále. Ovšem jak to tak vypadá, v zákulisí samotné automobilky možná již pracuj na crossoveru.

Pokud se to potvrdí, bude se jednat o velice zajímavou záležitost. Důvodem je současný generální ředitel Ferrari Sergio Marchionne, který minulý rok vyřkl, že Ferrari bude vyrábět SUV jen přes jeho mrtvolu. Ovšem i zde platí rčení, nikdy neříkej nikdy a názor vedení se po roce nejspíše změnil. Jedinou Marchionneho záchranou by mohlo být to, že novinka skutečně nebude SUV ale crossover, což jde podle našeho názoru snad ještě horší.

Bohužel však příchod takového vozu by rapidně navýšil automobilce prodeje, což také vedení plánuje a to z loňských 8 tisíc prodaných vozů na 10 tisíc prodaných automobilů ročně. O crossovery je zájem celosvětově a zákazníci by je nikde neodmítly, zvláště pak pokud by na něm byl emblém vzpínajícího se koníka.

V této chvíli je vývoj automobilu s označením F16X ve své počáteční fázi a bližší informace o voze nejsou dostupné. Není vlastně ještě vůbec jisté, zda se automobil skutečně bude či nebude vyrábět, či zůstane jen u prototypu. A pokud přeci jen do výroby schválen bude, dostane se k prvním majitelům nejdříve v roce 2021, a to jen v případě, kdy vše poběží jak na drátkách. Nechme se tedy překvapit.