› Profesionální tým LottoNL – Jumbo testoval nové kompaktní SUV
› ŠKODA KAROQ zvládá úlohu „nosiče vody“ s bravurou
› Systém zadních sedadel VarioFlex umožňuje enormní variabilitu
› Jednotlivá sedadla lze posunout o 150 milimetrů nebo zcela vyjmout
› Maximální objem úložného prostoru vzrostl na 1 810 litrů

ŠKODA KAROQ

Při letošní Tour de France si ŠKODA KAROQ hrála na nosiče vody. Nové kompaktní SUV posloužilo v první etapě jako servisní vůz třem týmům, mezi nimi i týmu LottoNL – Jumbo. Během závodu kolem Francie spotřebují profesionální cyklisté nizozemské závodní stáje týdně zhruba 1 000 bidonů s pitím. Vítaná výzva pro vůz ŠKODA KAROQ: Pojme zavazadlový prostor kompaktního SUV tento počet půllitrových lahví? Pro KAROQ žádný problém. Díky variabilnímu systému zadních sedadel přesvědčuje toto SUV enormní variabilitou a maximálním objemem zavazadlového prostoru 1 810 litrů.

Na 3 540 kilometrech Tour de France podává 198 profesionálních cyklistů denně maximální výkony. Dostatečný přísun tekutin je přitom alfou a omegou. Závodníci nizozemského týmu LottoNL – Jumbo během Tour de France vypijí 2 500 až 3 000 bidonů. Týdně tedy potřebuje tým až 1 000 těchto lahví. Nová ŠKODA KAROQ tuto týdenní dávku pro profesionály bez problémů pojme. Z video-reportáže na ŠKODA Storyboard je zřejmé, že do zavazadlového prostoru emocionálně pojatého SUV se 1 000 bidonů bez problémů vejde.

Zavazadlový prostor 4,38 m dlouhého vozu ŠKODA KAROQ už při pětimístné konfiguraci interiéru pojme 521 litrů. Volitelně dodávaný systém zadních sedadel VarioFlex umožňuje ještě velkorysejší variabilitu. Skládá se ze tří samostatných zadních sedadel, která lze jednotlivě posouvat nebo vyjmout z vozu. V případě potřeby tak lze získat víc místa v interiéru nebo v zavazadlovém prostoru. Pokud se například obě vnější zadní sedadla posunou o 150 milimetrů vpřed, vzroste úložný prostor na 588 litrů. Systém nabízí ještě další varianty uspořádání upřednostňující prostor pro cestující nebo jejich zavazadla. Jestliže se například vyjme prostřední sedadlo, mohou být boční sedadla posunuta doprostřed, a nabídnou tak více šířky pro ramena cestujících na zadních sedadlech. Všechna tři zadní opěradla mají navíc nastavitelný sklon. Navíc lze prostřední opěradlo sklopit zcela dolů, čímž vznikne loketní opěrka se dvěma držáky nápojů. Pokud se opěradla všech tří sedadel sklopí, pak lze zadní sedadla překlopit vpřed proti předním sedadlům. Konstrukci jistí malý háček na hlavových opěrkách. V této poloze lze sedadla zcela vyjmout z vozu, a tak se z nového kompaktního SUV, díky maximálnímu objemu zavazadlového prostoru 1810 litrů, stane vůz s úctyhodnou přepravní kapacitou.