Resort dopravy v nedávné době vypsal tendr na nákup nových automobilů. Hlavními kritérii byly náklady na provoz automobilů, jejich spotřeba, emise a volitelná nadstandardní výbava. Celkem se resort poohlížel po vozech v pěti kategoriích a ve všech se ukázaly nejpřijatelnějšími vozy značky Škoda.

Resort dopravy si na nákup nových automobilů vyhradil 230 milionů korun bez DPH. To by mělo stačit na nákup 535 automobilů pro ministerstvo dopravy a jeho podřízené organizace. Součástí nákupu je také autorizovaný servis po dobu pěti let. Oznámil to státní fond dopravní infrastruktury, který celou soutěž organizoval.

Resort se tak nyní může těšit na modely jako je Fabia, Rapid, Octavia i Superb. Nejvíce vozů bude určeno pro Správu železniční dopravní cesty, která dostane hned 432 vozů. Dalších 69 vozů poputuje do Ředitelství silnic a dálnic.

Nové služební vozy však obdrží i zaměstnanci SFDI, Úřadu civilního letectví, Centra dopravního výzkumu, nebo inspektoři Ústavu pro odborné zajišťování příčin dopravních nehod. To prozradil ředitel fondu Zbyněk Hořelica.

Resort však nyní poptává ještě další vozy a to užitkové. Na ně má podle informací připraveno dalších 200 milionů korun. Výherce zakázky prozatím znám není.